Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Taxa de gunoi, obligatorie de la 1 ianuarie 2017

Postat la: 11.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, a anuntat recent ca de la 1 ianuarie 2017 va intra în vigoare taxa pentru depozitarea deşeurilor la groapa de gunoi, în valoare de 80 de lei/tonă.

"Multe autorităţi au solicitat o eşalonare pe mai mulţi ani a plăţii acestei taxe, pentru că nu au asigurată infrastructura. Adică taxa să crească gradual la 80 de lei/tonă. Însă această taxa trebuia introdusă acum cinci ani, iar 2017 este ultimul an până la care UE ne mai permite să prelungim termenul", a declarat ministrul Mediului.

Cristiana Paşca Palmer a adăugat că în unele ţări europene această taxa ajunge la 100 de euro/tonă. Agentul economic care administrează groapa de gunoi de la Glina a fost sancționat contravențional cu suma de 100.000 de lei pentru nerespectarea unor prevederi existente în Autorizația Integrată de Mediu, a anunțat, miercuri, Garda Națională de Mediu, într-un comunicat de presă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE