Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Armata rusă a doborât drone și ambarcațiuni de asalt lansate de Ucraina în Marea Neagră, în apropierea Crimeei

Postat la: 10.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au distrus opt drone lansate de Ucraina deasupra Mării Negre, în apropiere de Peninsula Crimeea, în primele ore ale zilei de duminică, a anunţat Ministerul rus al Apărări, citat de Reuters.

De asemenea, forțele ruse au distrus trei bărci cu moto fabricate în SUA care transportau personal militar ucrainean la nord-est de Insula Șerpilor.

Ministerul, într-o declaraţie pe aplicaţia de mesagerie Telegram, nu a precizat imediat dacă au existat pagube sau răniţi. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei cu privire la atacurile raportate.

În ultima lună, Rusia a folosit Peninsula ucraineană Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, pentru a "ataca infrastructura portuară" din sudul Ucrainei, spun oficialii ucraineni.

"Drone desfăşurate în Crimeea sunt folosite împotriva porturilor noastre Ismail şi Reni" prin care cerealele ucrainene au fost transportate prin Marea Neagră până la ieşirea Moscovei dintr-un acord internaţional în iulie.

Micuţa Insulă a Şerpilor, un simbol al rezistenţei ucrainene față de invazia rusă, este un avanpost din nord-vestul Mării Negre, unde tensiunile au escaladat de când Rusia s-a retras, luna trecută, dintr-un acord care permitea Ucrainei să exporte cereale din porturile sale.

Rusia a anexat Crimeea în 2014.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE