Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Catalonia pune capăt mascaradei cu Certificatul verde în valul Omicron!

Postat la: 27.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Regiunea spaniolă Catalonia a decis să pună capăt începând de vineri obligativităţii de prezentare a unui "permis sanitar" pentru a intra în baruri, restaurante şi săli de sport, considerând această formalitate drept lipsită de eficacitate în faţa contagiozităţii variantei Omicron a noului coronavirus, relatează joi AFP.

"O parte importantă din populaţie este susceptibilă din nou să fie infectată (...), independent de statutul de vaccinare sau de faptul că a contractat deja boala", a explicat într-un comunicat guvernul regional catalan, care urmează astfel recomandarea unui comitet de experţi.

"În consecinţă, eficacitatea utilizării obligatorii a certificatului COVID scade", se adaugă în comunicatul citat. Decizia a fost publicată joi în monitorul oficial regional. În Catalonia, regiune turistică unde trăiesc 7,7 milioane de oameni, aşa-zisul permis sanitar este cerut de la finele lui noiembrie anul trecut la intrarea în baruri, restaurante şi săli de sport. Deşi numărul de cazuri de infectare se menţine foarte ridicat în Catalonia, spitalele nu mai sunt saturate în măsura în care autorităţile să considere că se poate ajunge la cel mai pesimist scenariu. Prin urmare, regiunea a ridicat majoritatea restricţiilor, marţi fiind anulate limitele de ocupare a restaurantelor şi limita de zece persoane pentru reuniuni private.

Acum o săptămână a fost ridicată şi interdicţia de circulaţie între 1.00 şi 6.00 a.m. impusă de la sfârşitul lui decembrie într-o mare parte din regiune, inclusiv la Barcelona, singura restricţie ce rămâne în vigoare fiind închiderea discotecilor. În Spania, unde regiunile sunt competente în materie de sănătate, unele dintre administraţiile locale au instaurat permisul sanitar pentru acces într-o serie de spaţii publice. În pofida ratei ridicate de vaccinare - 90,7% din populaţia de peste 12 ani vaccinată cu "schema completă" -, cazurile de infectare cu noul coronavirus au explodat de la finele lui decembrie în Spania, care înregistrează una din cele mai mari incidenţe din Europa.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE