Ce răspunde Vladimir Putin referitor la utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor rusești de către Ucraina
Postat la: 23.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Discursul televizat al lui Vladimir Putin cu privire la utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor rusești de către Ucraina și răspunsul Moscovei:
"Aș dori să informez personalul Forțelor Armate ale Federației Ruse, cetățenii țării noastre, prietenii noștri din întreaga lume și pe cei care continuă să nutrească iluzii cu privire la posibilitatea de a provoca o înfrângere strategică Rusiei, despre evenimentele care se desfășoară în prezent în zona operațiunii militare speciale. Concret, după utilizarea armelor de precizie occidentale cu rază lungă de acțiune împotriva teritoriului nostru, continuând escaladarea conflictului din Ucraina provocat de Occident, Statele Unite și aliații lor din NATO și-au anunțat anterior aprobarea pentru utilizarea acestor arme împotriva teritoriului rus. Experții sunt bine conștienți, iar partea rusă a subliniat în repetate rânduri, că utilizarea unor astfel de arme fără implicarea directă a specialiștilor militari din țările care produc aceste sisteme este imposibilă.
Pe 19 noiembrie, șase rachete de atac operațional-tactice de fabricație americană, iar pe 21 noiembrie, în cadrul unui atac combinat cu rachete "Storm Shadow" din Regatul Unit și "HIMARS" din SUA, au fost efectuate atacuri asupra unor obiective militare din Federația Rusă. Această escaladare, provocată de Occident, a făcut ca conflictul regional din Ucraina să capete dimensiuni globale. Sistemul nostru de apărare aeriană a respins aceste atacuri. Ca urmare, obiectivele stabilite de inamic nu au fost atinse. Incendiile care au izbucnit la un depozit de muniții din regiunea Bryansk din cauza căderii resturilor de rachete ATACMS au fost stinse. Nu au existat victime sau pagube semnificative.
În regiunea Kursk a avut loc un atac asupra unuia dintre posturile de comandă ale grupului nostru. Din nefericire, au existat victime, inclusiv persoane ucise și rănite din personalul extern de securitate și de sprijin. Personalul de comandă și operațional nu a fost rănit și continuă să conducă operațiunile forțelor noastre pentru a elimina și expulza unitățile inamice din regiunea Kursk.
Aș dori să subliniez încă o dată că utilizarea unor astfel de arme de către inamic nu va afecta cursul acțiunilor de luptă în zona de operații militare speciale. Forțele noastre avansează cu succes de-a lungul întregii linii a frontului. Toate obiectivele pe care le-am stabilit vor fi atinse.
Ca răspuns la utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune americane și britanice, pe 21 noiembrie 2024 forțele armate ruse au lansat o lovitură combinată asupra uneia dintre instalațiile industriei de apărare din Ucraina. Printre operațiuni, am efectuat, de asemenea, un test al unuia dintre cele mai noi sisteme de rachete cu rază medie de acțiune ale Rusiei în condiții de luptă, în special o rachetă balistică cu capacități hipersonice non-nucleare. Echipajele noastre de rachete au numit-o „Oreshnik".
Testele au fost reușite, iar ținta lansării a fost atinsă. În orașul ucrainean Dnipro, a fost lovit unul dintre cele mai mari și mai cunoscute complexe industriale din era sovietică, care continuă să producă tehnologie pentru rachete și alte arme. Dezvoltarea de rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune face parte din răspunsul nostru la planurile SUA de a produce și desfășura astfel de rachete în Europa și în regiunea Asia-Pacific. Credem că Statele Unite au făcut o greșeală în 2019, când s-au retras unilateral din Tratatul privind forțele nucleare cu rază intermediară de acțiune sub un pretext, dezmembrând efectiv sistemul care a împiedicat proliferarea unor astfel de rachete. În prezent, SUA nu numai că produc acest tip de echipamente, dar, după cum putem vedea, au testat și desfășurarea sistemelor lor prospective de rachete în diferite regiuni ale lumii, inclusiv în Europa. În plus, în timpul exercițiilor, SUA și-au antrenat forțele în utilizarea unor astfel de arme.
Aș dori să reamintesc faptul că Rusia s-a angajat în mod voluntar, unilateral, să se abțină de la desfășurarea de rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune până când SUA va amplasaastfel de arme în orice regiune a lumii.
Încă o dată, subliniez că testele sistemului de rachete "Oreshnik" în condiții de luptă sunt efectuate ca răspuns la acțiunile agresive ale NATO față de Rusia. Problema desfășurării în continuare a rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune va fi decisă pe baza acțiunilor SUA și ale aliaților săi.
Țintele pentru testarea viitoare a celor mai noi sisteme de rachete ale noastre vor fi stabilite de noi, pe baza amenințărilor la adresa securității Federației Ruse.
Ne considerăm îndreptățiți să folosim armele noastre împotriva țintelor militare ale acelor țări care permit utilizarea armelor lor împotriva țintelor rusești. În caz de escaladare, vom răspunde decisiv și în aceeași măsură. Sfătuiesc elitele conducătoare ale acelor țări care intenționează să își folosească forțele militare împotriva Rusiei să ia serios în considerare acest lucru.
Desigur, în cazul în care va fi necesar să lovim ținte din Ucraina ca răspuns, vom avertiza civilii și vom cere cetățenilor statelor prietene din acele regiuni să evacueze zonele periculoase. O vom face din motive umanitare, transparent și public, fără a ne îngrijora de eventuale represalii din partea inamicului, care va fi, de asemenea, informat.
De ce fără griji? Pentru că în prezent nu există mijloace de a contracara astfel de arme. Aceste rachete lovesc țintele cu viteze de până la 10 Mach, sau 2,5-3 kilometri pe secundă. Sistemele de apărare aeriană existente în întreaga lume, inclusiv cele dezvoltate de SUA în Europa, nu sunt capabile să intercepteze astfel de rachete. Aceasta este o certitudine.
Încă o dată, subliniez că nu Rusia, ci Statele Unite au distrus sistemul internațional de securitate. Agățându-se de hegemonia sa, împinge lumea către un conflict global. Noi am preferat întotdeauna și suntem pregătiți în continuare să rezolvăm toate disputele prin mijloace pașnice. Dar suntem, de asemenea, pregătiți pentru orice evoluție. Întotdeauna va exista un răspuns."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Google face o declarație care șochează pe toată lumea: intenționează să acceseze un univers paralel
Google a surprins lumea tehnologiei odată cu lansarea noului său cip de calculator cuantic, Willow, făcând o declarație care a trecut aproape neobservată. Compania susține că acest cip revoluționar ar putea utiliza universuri paralele pentru a-și genera rezultatele, o afirmație care ridică întrebări fascinante și provocatoare despre viitorul calculului cuantic.
-
ChatGPT devine tot mai periculos: începe să gândească singur, minte și face orice ca să-și asigure supraviețuirea
Cel mai recent model OpenAI, ChatGPT o1, stârnește controverse cu comportamentul său surprinzător, iar unii ar putea spune neliniștitor, dat fiind că pare să nu mai asculte ordinele primite.
-
Descoperire intrigantă: arheologii au găsit o tăbliță de bazalt inscripționată cu un sistem de scriere necunoscut
În regiunea Dmanisi, Georgia, arheologii au descoperit o tăbliță de bazalt inscripționată cu un sistem de scriere necunoscut, compus din 60 de caractere dispuse în șapte coloane. Această descoperire intrigantă deschide noi perspective asupra originilor și diversității sistemelor de scriere antice.
-
Rusia, în pragul retragerii din Siria: imaginile din satelit sugerează ample mișcări de evacuare
Rusia pare să-şi pregătească de evacuare echipamentele militare de la o bază aeriană militară din Siria, potrivit imaginilor din satelit publicate de Maxar. Imaginile realizate vineri arată ceea ce par a fi cel puţin două aeronave Antonov AN-124, unul dintre cele mai mari avioane cargo din lume, cu trapele deschise, la baza aeriană Hmeimim din provincia de coastă Latakia.
-
S-a aflat cum și când a fost pus la cale planul care a dus la căderea regimului Bashar al-Assad
Rebelii sirieni au început să planifice asaltul militar care a răsturnat regimul lui Bashar al-Assad în urmă cu un an, într-o operaţiune extrem de disciplinată în care a fost desfăşurată o nouă unitate de drone şi în care a existat o coordonare strânsă între grupurile de opoziţie din întreaga ţară, a dezvăluit comandantul militar şef al principalului grup rebel.
-
Un nou studiu dezvăluie ce se întâmplă cu creierul celor care citesc din plăcere
Studiile arată o scădere a numărului de persoane care citesc pentru plăcere, în Marea Britanie 50% dintre adulți declarând că nu citesc regulat, o creștere față de 42% în 2015. Aproape un sfert dintre tinerii între 16 și 24 de ani afirmă că nu au fost niciodată cititori.
-
BBC, plângere la Apple: i-au fost atribuite ştiri false, generate de AI
BBC a anunţat că a depus o plângere la gigantul american Apple în legătură cu ştiri false, generate de inteligenţa artificială (AI), distribuite pe iPhone-uri şi care i-au fost atribuite în mod incorect.
-
Un microcip revoluționar ar putea ajuta oamenii care au probleme în timpul somnului
Câțiva pacienți britanici vor dormi mai bine după pe unul din nervi li s-a montat un microcip. Este vorba despre un microcip controlat de o aplicație care îi ajută pe pacienții cu apnee în somn. Această tulburare gravă afectează doar în Marea Britanie circa opt milioane de oameni.
-
Viktor Orban, după discuțiile cu Trump și Putin: "Noua administraţie din SUA va avea un început fulger"
Premierul conservator ungar Viktor Orban a asigurat vineri că situaţia în lume se va linişti odată ce republicanul Donald Trump va fi învestit preşedinte al SUA pe 20 ianuarie, iar schimbările vor ajunge curând în Europa.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 5."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 6.De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 9.Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
- 10.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu