Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Conflictul din jurul Ucrainei a relevat slăbiciunea ordinii mondiale (Fumio Kishida)

Postat la: 23.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Situația din jurul Ucrainei a relevat slăbiciunea ordinii mondiale în actuala sa stare și lipsurile funcționării Consiliului de Securitate al ONU, întrucât acesta nu a reușit să facă față provocărilor lansate, a declarat, astăzi, prim-ministrul Japoniei, Fumio Kisida, la ședința plenară a camerei inferioare a Parlamentului, în cadrul căreia a rostit un discurs programatic, realatează TASS, potrivit Rador.

"Au fost relevate deficiențe ale funcționării Consiliului de Securitate al ONU, ca răspuns la provocarea ordinii mondiale intenaționale (se are în vedere operațiunea militară a Federației Ruse - n. Tass), bazată pe statul de drept, care susținea pacea. Mai mult decât atât, a devenit evidentă slăbirea ordinii mondiale internaționale: unele țări folosesc această oportunitate pentru a-și consolida legăturile cu Rusia, urmăresc beneficii practice în energie și în alte domenii și, de asemenea, promovează cuceriri în domeniul rachetelor și nuclear", a spus Kisida.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE