Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cum este protejat liderul de la Kremlin de virusul misterios din China

Postat la: 07.02.2020 - 16:16 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Kremlinul a anunţat joi că a început să verifice în mod sistematic temperatura participanţilor la evenimentele la care preşedintele Vladimir Putin participă din cauza temerilor legate de răspândirea noului coronavirus, informează France Presse.

"Este o măsură de precauţie", a comentat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov pentru agenţia de presă RIA Novosti, în timp ce jurnalişti acreditaţi la preşedinţia rusă care se îndreptau joi spre Kremlin pentru un eveniment s-au trezit că li se ia temperatura.

El a adăugat că această măsură îi vizează pe toţi participanţii la evenimente la care preşedintele rus, în vârstă de 67 de ani, este prezent.

"Există o nouă procedură de control acum la Kremlin: o persoană cu o cameră termică în mână vă ia temperatura", indicase anterior pe Facebook jurnalistul Anton Jelnov de la televiziunea independentă Dojdi.

Potrivit RIA Novosti, toţi jurnaliştii acreditaţi la Kremlin au trecut prin această verificare a temperaturii înainte de începerea unei reuniuni a Consiliului de Stat joi. Înalţi responsabili, citaţi de agenţia rusă, au confirmat că măsura a fost introdusă pentru a evita propagarea noului coronavirus.

Două cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate pentru moment de autorităţi pe teritoriul rus. De la începutul epidemiei, Rusia a adoptat o serie de măsuri, între care închiderea frontierei sale cu China, care se întinde pe 4.250 kilometri.

Această nouă precauţie a Kremlinului nu este neapărat o surpriză. Anul trecut, preşedintele rus îşi adusese propria cană termică din ceramică la un dineu al G20 la Osaka (Japonia), atrăgând întrebări din partea internauţilor.

Rusia a anunţat luni că va recurge la expulzarea cetăţenilor străini infectaţi cu noul coronavirus, după ce săptămâna trecută a decis să-şi închidă frontiera cu China şi să reducă legăturile între cele două ţări, transmite AFP.

Noul coronavirus ''a fost adăugat pe lista maladiilor periculoase în mod special, ceea ce ne permite să procedăm la expulzarea străinilor infectaţi şi să punem în practică măsuri speciale precum plasarea în izolare şi carantina'', a declarat premierul rus Mihail Mişustin într-o şedinţă guvernamentală.

Doi pacienţi infectaţi cu coronavirus au fost înregistraţi oficial în Rusia vineri - este vorba despre doi chinezi plasaţi la izolare în spitale din regiunile Tiumen (Ural) şi Cita (Extremul Orient).

Mişustin a indicat luni că a semnat un plan naţional de luptă contra epidemiei, dând asigurări că ''situaţia este sub control în Rusia, care dispune de toate medicamentele şi mijloacele de protecţie necesare''.

Săptămâna trecută, Moscova a adoptat o serie de măsuri, printre care închiderea celor 4.250 de km ai frontierei cu China, întreruperea legăturilor feroviare şi restricţii ale zborurilor.

Premierul rus a propus amânarea Forumului economic rus de la Soci, prevăzut pentru perioada 12-14 februarie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE