Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum s-a făcut statul britanic de râs și va trebui să plătească daune unui miliardar rus

Postat la: 17.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Omul de afaceri rus, fondatorul Alfa Group, Mikhail Fridman (Forbes estimează averea la 12,6 miliarde de dolari) a spus că s-a simțit neprotejat și umilit în Marea Britanie din cauza unei investigații de zece luni a Agenției Naționale pentru Crimă (NCA).

Departamentul a renunțat la acuzațiile împotriva omului de afaceri și a recunoscut că perchezițiile în casa lui din Londra au fost ilegale.

„Nu am comis nicio infracțiune și nu am încălcat niciodată legea, inclusiv legile fiscale, în nicio țară din lume. Este justificat costul pentru contribuabilii [Marea Britanie] a unei investigații de câteva luni?" a spus el ziarului, comentând închiderea cazului.

Friedman a remarcat că unul dintre avantajele de a trăi la Londra pentru el a fost un sentiment confortabil de calm și stabilitate. „Din păcate, acest sentiment este acum pierdut", a spus miliardarul.

The Times scrie că ancheta NCA asupra omului de afaceri „a eșuat". El a fost absolvit de acuzațiile de conspirație pentru a se sustrage sancțiunilor, fraudă și mărturie mincinoasă. Potrivit ziarului, agenția va trebui acum „să plătească daune pentruacnheta ilegală, să plătească taxele legale ale lui Friedman și să returneze banii confiscați".

The Times numește închiderea cazului o jenă pentru unitatea NCA, care, după începerea operațiunii militare din Ucraina, a fost creată pentru a investiga cazurile de evitare a sancțiunilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE