Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum vor liderii globali să facă jocurile pentru G20 din India in absența Rusiei si Chinei

Postat la: 06.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Uniunea Europeană intenționează să profite de absența președintelui rus Vladimir Putin și a liderului chinez Xi Jinping la viitorul summit G20 din India pentru a stabili contact cu țările din sudul global în cadrul întâlnirilor cu liderii africani în marginea evenimentului, transmite Bloomberg care citează persoane familiarizate cu problema.

Liderii Chinei și Rusiei nu participă la întâlnirea de la New Delhi, UE dorește să profite de moment, au spus sursele. Uniunea Europeană este dornică să arate că se gândește serios să își revizuiască parteneriatul cu Africa, în ciuda „moștenirii grele a colonialismului", au spus aceștia.

Țările din Sudul Global sunt denumite în mod obișnuit țările din Africa, America Latină și Caraibe, precum și Asia, cu excepția Israelului, Japoniei și Coreei de Sud.

Potrivit Bloomberg , agenda întâlnirilor va include subiecte precum posibilele consecințe ale suspendării acordului de cereale, eforturile de reformare a arhitecturii financiare globale, îmbunătățirea condițiilor pentru investițiile private și proiectele de infrastructură în Africa, printre altele. De asemenea, este probabil ca liderii europeni să susțină cererea Uniunii Africane de aderare permanentă la G20.

În plus, potrivit agenției, cancelarul german Olaf Scholz dorește să folosească întâlnirea pentru a pregăti o conferință internațională la Berlin cu privire la inițiativa Compact with Africa, menită să stimuleze investițiile sustenabile din sectorul privat în țările africane, inclusiv în infrastructură.

Faptul că președintele chinez Xi Jinping este probabil să rateze summitul G20, iar premierul Li Qiang va merge acolo, a fost raportat anterior de Reuters, citând surse. Cu o zi înainte, Ministerul chinez de Externe a anunțat oficial că Li Qiang va merge la summit. Financial Times a scris că, dacă liderul chinez refuză într-adevăr să participe pentru prima dată la summitul G20, atunci acest lucru va submina statutul forumului ca platformă globală pentru discuțiile liderilor mondiali și va fi o lovitură pentru pozițiile Indiei.

India prezidează G20 de la 1 decembrie 2022. Summitul organizației va avea loc în perioada 9-10 septembrie la New Delhi. Liderii tuturor țărilor G20 și a altor nouă state (Bangladesh, Egipt, Spania, Mauritius, Nigeria, Țările de Jos, Emiratele Arabe Unite, Oman și Singapore) sunt invitați.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE