Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Șeful spionajului militar explică ce urmăresc, de fapt, ucrainenii prin atacurile în interiorul Rusiei

Postat la: 10.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Loviturile ucrainene împotriva Rusiei vizează în principal companii militare-industriale din această ţară, a afirmat sâmbătă şeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, notează AFP.

Atacurile vizează "în primul rând companii din complexul militar-industrial rus", a declarat el într-o rară apariţie publică în cursul conferinţei internaţionale Yalta European Strategy (YES) la Kiev.

Budanov a spus printre altele că o fabrică rusă producând cipuri electronice pentru rachete Iskander, adesea folosite de Moscova pentru a bombarda Ucraina, a fost atacată "recent".

Atacurile cu drone şi actele de sabotaj s-au înmulţit în Rusia în ultimele luni, lovind Moscova şi diverse regiuni ruseşti, uneori în adâncul ţării, Kievul revendicând tot mai mult responsabilitatea pentru acestea.

"Exploziile din ţara agresoare trezesc puţin societatea, dar nu au avut încă un efect masiv, din păcate pentru noi", a spus el, în timp ce a prezis că aceste atacuri vor crea în cele din urmă "probleme considerabile" ruşilor.

"Acest lucru este important şi asta constituie diferenţa dintre noi şi ruşi: nicio persoană civilă nu a suferit, orice ar spune ei (ruşii)", a mai afirmat el.

Budanov a asigurat că contraofensiva ucraineană, care avansează lent după începutul lui iunie, va continua şi după sfârşitul verii, mai propice mişcărilor de trupe.

"Operaţiunea ofensivă va continua în toate direcţiile", a declarat Budanov. "Nu suntem în Africa şi nu avem cu adevărat un sezon ploios", a mai afirmat el.

Budanov a recunoscut, însă, că schimbarea anotimpului ar putea avea un impact "negativ" asupra înaintării trupelor ucrainene pentru că "este mai greu să duci războiul în frig, în umezeală şi în noroi".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE