Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Fără vaccin și alte tratamente, Kim Jong-Un declară victoria țării împotriva Covid-19: a ordonat ridicarea restricțiilor!

Postat la: 11.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat victoria în lupta împotriva noului coronavirus, ordonând ridicarea măsurilor maxime antiepidemice impuse în luna mai, a anunţat, joi, presa de stat, potrivit CNN.

Coreea de Nord nu a dezvăluit câte infecţii confirmate ale virusului a descoperit, dar, din 29 iulie, nu a raportat niciun nou caz suspect, cu ceea ce organizaţiile internaţionale de ajutorare spun că sunt capacităţi limitate de testare, informează News.ro.

În timp ce a ridicat măsurile antipandemice maxime, Kim a declarat că Coreea de Nord trebuie să menţină o "barieră antiepidemică puternică ca oţelul şi să intensifice activitatea antiepidemică până la sfârşitul crizei globale de sănătate", potrivit unui raport al agenţiei de ştiri de stat KCNA.

Analiştii au declarat că, deşi Nordul autoritar s-a folosit de pandemie pentru a înăspri controalele sociale, declaraţia sa de victorie ar putea fi un preludiu pentru restabilirea comerţului împiedicat de blocarea graniţelor şi alte restricţii.

De asemenea, observatorii au spus că ar putea deschide calea pentru ca Nordul să efectueze un test de armă nucleară pentru prima dată din 2017.

Rata oficială a deceselor din Coreea de Nord, de 74 de persoane, este un "miracol fără precedent" în comparaţie cu alte ţări, a relatat KCNA, citând un alt oficial.

În loc de cazuri confirmate, Coreea de Nord a raportat numărul de persoane cu simptome de febră. Aceste cazuri zilnice au atins un vârf de peste 392.000 pe 15 mai, determinându-i pe experţii în sănătate să avertizeze cu privire la o criză inevitabilă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a pus sub semnul întrebării afirmaţiile Coreei de Nord, spunând luna trecută că este de părere că situaţia se înrăutăţeşte, nu se ameliorează, pe fondul absenţei unor date independente.

Declaraţia de victorie vine în ciuda faptului că nu a lansat niciun program de vaccinare cunoscut. În schimb, ţara spune că s-a bazat pe închideri, tratamente cu medicamente de producţie proprie şi pe ceea ce Kim a numit "sistemul socialist avantajos de tip coreean".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE