Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


FMI declară recesiune globală şi dublează capacitatea finanţării de urgenţă în criza COVID-19

Postat la: 02.04.2020 - 09:33 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a clasificat deteriorarea economică generată de criza coronavirusului drept o recesiune globală, potrivit Euronews.

Kristalina Georgieva, care a preluat anul trecut conducerea FMI atunci când Christine Lagarde a plecat la Banca Centrală Europeană, a dat verdictul la finalul săptămânii trecute, în timpul unei şedinţe a Comitetului Financiar al Fondului - care reprezintă 189 de ţări.

„Estimăm o revenire în 2021. De fapt, am putea înregistra chiar o revenire puternică, însă doar dacă reuşim să oprim răspândirea virusului peste tot şi să prevenim transformarea problemelor de lichiditate în probleme de solvabilitate", a spus bulgăroaica Kristalina Georgieva, care a condus şi Banca Mondială înainte de a prelua şefia FMI.

La începutul unii martie, FMI a anunţat că va mobiliza o capacitate de finanţare pentru criză în valoare de 1.000 miliarde dolari, iar acum Georgieva a decis să dubleze această capacitate.

FMI le cere ţărilor care au nevoie de ajutor să aplice cât mai repede pentru acesta, astfel încât să poată limita pagubele economice.

Numărul ţărilor care apelează la FMI creşte rapid. Până acum, 50 de ţări cu economii de dimensiuni mici şi 31 de ţări cu economii de dimeniuni medii au aplicat deja pentru finanţare de urgenţă din partea fondului.

Georgieva a evidenţiat că FMI face tot ce poate pentru a răspunde rapid crizei de sănătate şi pentru a limita impactul economic.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE