Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Inventatorul otrăvii Noviciok comentează moartea lui Navalnîi: "Este puțin probabil ca trupul să fie predat mamei sale"

Postat la: 21.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Publicația rusă „Agenția" a reușit să obțină un comentariu detaliat de la unul dintre creatorii substanței otrăvitoare Noviciok.

Publicația a discutat cu omul de știință Vil Mirzayanov despre posibilitatea teoretică a otrăvirii repetate a opozantului Alexei Navalnîi cu Noviciok, versiune ce a fost lansată de văduva politicianului.

Potrivit acestuia, corpul lui Navalnîi este puțin probabil să fie dat mamei sale, în cazul otrăvirii. Din răspunsul lui Mirzayanov rezultă că urmele utilizării de Noviciok sunt aproape imposibil de îndepărtat din corpul unei persoane decedate.

Modul în care s-au comportat autoritățile ruse după moartea lui Navalnîi poate indica faptul că doza de otravă ar putea fi mare, iar corpul persoanei otrăvite, chiar și după moarte, reprezintă un pericol pentru ceilalți.

"Este posibil să găsim urme ale acestuia în organism după o lună?", au întrebat jurnaliștii.

"În concentrații foarte mici, Noviciok poate persista, poate chiar o lună după otrăvire. Produsele de degradare vor rămâne pentru totdeauna, deoarece nu mai sunt eliberate în mod natural prin urină și fecale. Otrava în sine va rămâne, de asemenea, pe termen nelimitat" a spus Mirzayanov.

"În cazul agentului Sergei Skripal și a fiicei sale Yulia, după ce au fost salvați cu antidoturi, concentrația de Noviciok a refuzat să scadă. A fost necesar să se efectueze o autopsie și să se distrugă aproape mecanic Noviciokul din ficat și alte organe. Aparent, moleculele Noviciok intră în contact cu organul sau dobândesc o înveliș protector. De aici concluzia mea că Noviciokul, la un anumit nivel de concentrare, poate persista la nesfârșit. Pentru cât timp, încă nu putem ști. Poate că britanicii știu asta".

Există o descriere a ceea ce sa întâmplat cu Navalnîi înainte de moartea sa: conform declarației FSIN (administrația penitenciară), acesta s-a simțit rău și și-a pierdut aproape imediat cunoștința. În același timp, mamei sale și avocaților li s-a spus că este vorba despre o moarte subită.

  • "Se aseamănă vreuna dintre aceste descrieri cu consecințele utilizării Noviciok? Dacă da, cât de gravă ar putea fi doza?"
  • "Concentrațiile mari pot provoca stop cardiac instantaneu - paralizie. Acest lucru este cunoscut".
  • "Corpul unei persoane otrăvite poate reprezenta un pericol pentru alții? Și dacă da, pentru cât timp?"
  • "Desigur, corpul unei persoane otrăvite reprezintă un pericol pentru o persoană fără protecție. Dacă versiunea otrăvirii este adevărată, atunci este puțin probabil să fie dat mamei sale. Versiunea otrăvirii repetate a lui Navalnîi a apărut aproape imediat după ce Serviciul Federal al Penitenciarelor a raportat moartea politicianului și încercările nereușite ale mamei sale de a-i lua cadavrul".

Surse au declarat pentru The Moscow Times că autoritățile discută diferite opțiuni pentru a amâna eliberarea cadavrului lui Navalnîi, una dintre opțiuni este ca rudele să nu primească cadavrul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE