Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Jerusalem Post: Biden să se retragă din apărarea Ucrainei până nu dezlănțuie un război mondial nuclear!

Postat la: 12.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cotidianul israelian The Jerusalem Post publică azi o analiză scrisă de Dave Anderson, profesor universitar american de filosofie politică, în care acesta avertizează că tandemul Biden-Zelenski îl poate împinge pe Putin la declanșarea celui de al treilea război mondial, unul nuclear. Anderson îi recomandă președintelui Ucrainei să renunțe la teritoriile cucerite de ruși, iar președintelui SUA să renunțe la a mai încerca înfrîngerea orbească a Rusiei.

"La un moment dat, după cum au avertizat fostul secretar de stat Henry Kissinger, senatorul Mitt Romney și fostul președinte american al șefilor de stat major Michael Mullen, Putin ar putea ataca armata și orașele lui Zelensky cu arme nucleare tactice sau strategice pentru a forța capitularea. NATO și SUA ar putea răspunde unui atac nuclear cu propriul lor atac nuclear, iar acest lucru ar duce la un război nuclear și, eventual, la un război mondial" scrie Anderson.

"Astfel, dedicarea excesivă pentru apărarea libertății ar putea fi tragica eroare care îi determină pe Zelensky și Biden să-l împingă pe Putin spre război nuclear. Războiul nuclear nu ar fi unul dintre scopurile lor, ci o consecință neintenționată a colaborării lor. Uneori, două persoane sunt implicate împreună în crearea unei tragedii, așa cum a fost cazul cu Brutus și Cassius care au conspirat împreună pentru a-l ucide pe Cezar în Iulius Caesar al lui Shakespeare.

Dacă negocierea cu Putin și acordarea acestuia a unui teritoriu în regiunea Donbas ar putea preveni un război nuclear, atunci non-negocierea și, în schimb, continuarea efortului unit împotriva lui ar putea avea consecințe grave. Prin urmare, Zelensky și Biden trebuie să fie foarte atenți.

Ar putea exista o oportunitate în zilele și săptămânile următoare ca Biden să se retragă din apărarea agresivă a Ucrainei și să vadă dacă poate intermedia o pace. Biden ar putea apărea ca om de stat și făcător de pace și poate părăsi rolul său de lider al atacului NATO asupra Rusiei prin sprijin militar și sancțiuni financiare.

Războiul în sine se percepe ca o tragedie - cu siguranță este o risipă devastatoare, mizerabilă și imorală de vieți omenești, proprietăți și vise. Putin însuși nu se ridică la nivelul unei figuri tragice, dar Zelensky și Biden ar putea deveni figuri tragice dacă urmăresc orbește înfrângerea Rusiei și valoarea libertății" conchide specialistul.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE