Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Joe Biden comite o gafă uluitoare: de jenă, Casa Albă a modificat transcrierea discursului oficial VIDEO

Postat la: 27.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele american Joe Biden a făcut o gafă, într-un discurs pe care l-a susţinut la Washington, pe tema sănătăţii mentale a americanilor, şi a declarat că 100 de persoane au murit din cauza covid-19 în timpul pandemiei, o cifră corectată de Casa Albă în transcrierea oficială a discursului - un milion de morţi.

"Încă mai simţim pierderea profundă a pandemiei (covid-19). Aşa cum am spus, peste 100 de persoane au murit. Sunt 100 de scaune goale în jurul mesei în bucătărie. Pentru fiecare pierdere sunt atît de mulţi oameni lăsaţi în urmă cu inima frântă", a declarat marţi, în acest discurs, Joe Biden.

Gafa este puțin ciudată, dată fiind exprimarea în limba engleză. De la "one hundred" la "one million" diferența este destul de mare. Și mai ciudat, la începutul discursului preşedintele american a evocat bilanţul corect de "un milion de morţi de covid(-19)".

 Această eroare a fost corectată în transcrierea oficială a discursului, disponibil pe site-ul Casei Albe, în care cuvântul "100" este tăiat şi înlocuit cu cuvântul "milion". Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 1.127.152 de oameni au murit în Statele Unite din cauza covid-19.

Aceasta nu este prima oară când preşedintele american - atacat frecvent din cauza vârtsei sale înaintate - comite o gafă într-un discurs. În ultima sa gafă, la sfârşitul lui iunie, el a confundat Războiul din Ucraina cu Războiul din Irak.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE