Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Joe Biden despre decizia de a trimite Ucrainei muniție cu fragmentație. Dă vina pe stocurile de armament

Postat la: 08.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că a luat o "decizie foarte dificilă" livrând muniţie cu fragmentaţie Ucrainei, justificând acest lucru prin faptul că Ucraina "rămâne fără muniţie".

"A fost o decizie foarte dificilă pentru mine", a declarat preşedintele Biden potrivit unor fragmente difuzate vineri dintr-un interviu acordat CNN, precizând că a discutat în prealabil cu ţările aliate şi cu Congresul american.

Statele Unite au anunţat vineri un nou ajutor militar în sprijinul Ucrainei împotriva Rusiei, printre care muniţie cu fragmentaţie, depăşind un nou prag în tipul de armament furnizat Kievului.

"Este un război al muniţiilor. Iar ei (ucrainenii) rămân fără muniţie şi stocurile noastre se epuizează", a mai remarcat el.

"Nu a fost o decizie uşoară", a continuat liderul de la Casa Albă, subliniind că multe ţări interzic utilizarea şi producţia de muniţie cu fragmentaţie în cadrul Convenţiei de la Oslo din 2008. Nici Statele Unite şi nici Ucraina nu sunt semnatare ale acestei convenţii.

"Mi-a luat mult timp pentru a fi convins să o fac", a spus din nou preşedintele american. "Principalul lucru este că ori au aceste arme pentru a-i opri pe ruşi acum (...) ori nu le au. Şi cred că au nevoie de ele", a mai declarat Joe Biden.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE