Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Macron a devenit Micron: Absenteism record și peste 3 milioane de voturi albe sau nule în Franța!

Postat la: 25.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Absenteismul este din nou în creştere în Franţa, ajungând la aproximativ 28% în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică, potrivit estimărilor institutelor de sondaje, ceea ce indică oboseala alegătorilor confruntaţi cu reeditarea duelului Macron-Le Pen, transmite AFP.

Aproximativ 14 milioane de alegători francezi au refuzat duminică să decidă între Emmanuel Macron - care a fost reales pentru un al doilea mandat - şi Marine Le Pen, cu un milion mai mult decât cetăţenii cu drept de vot care s-au abţinut în primul tur ale scrutinului prezidenţial organizat pe 10 aprilie (12,8 milioane). La aceştia se adaugă cei 6,5% din alegătorii înscrişi (adică peste 3 milioane de alegători) care au refuzat să aleagă şi au introdus în urne fie un buletin de vot alb, fie unul nul. Politologul Jérome Jaffré a rezumat situaţia pe canalul LCI: 35% din electorat fie nu a votat, fie a introdus în urne un buletin alb sau unul nul. Niciodată nu s-a înregistrat o abţinere atât de puternică la un al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, cu excepţia unui record înregistrat în 1969.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE