Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Negocieri secrete între Washington și Moscova - Kremlinul refuză să comenteze informațiile

Postat la: 07.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Kremlinul a refuzat luni să comenteze asupra informaţiei publicate de The Wall Street Journal (WSJ) conform căreia Washingtonul a purtat discuţii secrete cu înalţi oficiali ruşi pentru a evita o viitoare escaladare a războiului din Ucraina, informează Reuters.

Potrivit WSJ, consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a purtat discuţii secrete cu înalţi oficiali ruşi în speranţa de a reduce riscul ca războiul din Ucraina să se extindă sau să devină un conflict nuclear.

"Nu avem nimic de spus despre acest articol", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Repet încă o dată că există unele informaţii adevărate, însă de cele mai multe ori informaţiile sunt simple speculaţii", a adăugat Peskov, recomandând să fie contactate în acest sens Casă Albă sau WSJ.

Casa Albă a refuzat la rândul său să comenteze informaţiile apărute în articol, răspunzând întrebărilor pe acest subiect printr-o declaraţie a purtătoarei de cuvânt a Consiliului naţional de securitate, Adrienne Watson: "Oamenii susţin o mulţime de lucruri".

Dmitri Peskov a adăugat luni că Rusia rămâne "deschisă" negocierilor, dar că acestea sunt imposibile dat fiind refuzul Kievului de a purta discuţii cu Moscova.

Câteva contacte la nivel înalt între oficiali ai SUA şi ai Rusiei au fost făcute publice în ultimele luni, în condiţiile în care Washingtonul a insistat că orice negocieri pentru încheierea războiului în Ucraina trebuie purtate între Moscova şi Kiev.

Discuţiile ruso-americane menţionate de Wall Street Journal au avut loc în contextul în care Occidentul acuză Moscova că îşi intensifică retorica nucleară, cel mai recent prin acuzaţii repetate, fără a oferi dovezi, la adresa Kievului că ar plănui să folosească "bombe murdare".

Kievul a negat că ar avea astfel de intenţii, iar SUA şi alte state occidentale au spus că, de fapt, Rusia este cea care ar putea pune la cale un astfel de atac, pe care să îl folosească ca pretext pentru a escalada conflictul.

loading...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE