Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












New York Times: Rusia a ajuns să producă mai multă muniție decât toate țările NATO la un loc

Postat la: 14.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia a reușit să treacă peste efectele sancțiunilor impuse împotriva sa, producând acum mai multe rachete, tancuri și muniții decât înaintea începerii invaziei în Ucraina, o îngrijorare majoră pentru Kiev și partenerii săi din Vest, scrie The New York Times, citând mai mulți oficiali ucraineni și occidentali.

Un oficial din domeniul apărării citat de NYT sub condiția anonimității din cauza naturii sensibile a subiectului, afirmă însă acum că Rusia poate produce 200 de tancuri anual, după ce înainte de război capacitatea sa maximă era de 100.

Oficialii occidentali cred de asemenea că Rusia este pe cale să își mărească producția de proiectile de artilerie la două milioane anual, dublu față de capacitatea sa de producție de dinaintea războiului.

Drept urmare a acestor eforturi, Rusia produce acum mai multă muniție decât Statele Unite și Europa la un loc.

Kusti Salm, un oficial din cadrul ministerului eston al apărării, a declarat pentru NYT că estimează că, per total, producția de muniție a Rusiei este acum de 7 ori mai mare decât cea a Occidentului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE