Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Poliția franceză se revoltă împotriva "trădătorului" Macron: "Noi lucrăm pentru popor, nu pentru Forumul Economic Mondial!"

Postat la: 02.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O parte din forțele Poliției din Franța se revoltă și respinge loialitatea președintelui Emmanuel Macron față de Forumul Economic Mondial și a promis că va fi solidară cu milioane de cetățeni pentru a "rezista" lui Macron și acoliților săi globaliști pentru că au trădat națiunea și au făcut ca oamenii să nu fie în siguranță în propria lor țară.

Cele mai mari două sindicate de poliție din Franța au cerut vineri regimului Macron să "restabilească ordinea" și să nu capituleze în fața revoltelor, altfel se va confrunta cu un iminent "război civil" în Franța și cu "rezistența" din partea publicului și a poliției. "Acum ajunge", a declarat în comunicatul Alliance Police Nationale și UNSA Police.

"În fața acestor hoarde sălbatice, nu mai este suficient să ceri calmul, trebuie să îl impui!", au spus sindicatele, adăugând că singurul semnal politic necesar în acest moment este restabilirea ordinii în republică. "Colegii noștri, ca și majoritatea cetățenilor, nu mai pot suporta dictatul acestor minorități violente. Acum nu este timpul pentru acțiuni sindicale, ci pentru lupta împotriva acestor făcători de rău. A ne supune, a capitula și a le face pe plac depunând armele nu este soluția, având în vedere gravitatea situației."

Poliția trebuie să dea dovadă de solidaritate, să stingă revoltele cât mai repede posibil și să restabilească statul de drept, au cerut sindicatele, dar au avertizat guvernul că se așteaptă la "măsuri concrete de protecție juridică" a polițiștilor în continuare. "Astăzi, poliția este în luptă pentru că suntem în război. Mâine noi vom fi rezistența, iar guvernul va trebui să realizeze acest lucru", au spus sindicatele în concluzie.

Ultimatumul de facto adresat lui Macron vine după trei nopți de revolte tot mai violente în întreaga țară, declanșate de moartea marți dimineață a lui Nahel M., în vârstă de 17 ani, în timpul unui control în trafic în suburbia pariziană Nanterre. Ofițerul care l-a împușcat mortal pe adolescentul franco-algerian a fost acuzat de omucidere și încarcerat, în ceea ce avocatul său insistă că a fost o încercare de a-i liniști pe revoltați.

Peste 400 de arestări au fost efectuate în toată Franța, majoritatea celor reținuți fiind minori. Guvernul francez a desfășurat peste 40.000 de polițiști și jandarmi în întreaga țară, inclusiv 5.000 în Paris și în împrejurimi. Printre aceștia se află unități de elită antiteroriste și tactice, susținute de vehicule blindate. Manifestantii au provocat aproape 4.000 de incendii, au distrus peste 2.000 de mașini și au avariat aproape 500 de clădiri, a declarat Macron în cadrul unei reuniuni de urgență a cabinetului francez, vineri după-amiază, după ce și-a întrerupt călătoria la summitul liderilor UE de la Bruxelles.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE