Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia atacă dezlănțuit Ucraina și din Belarus: Moscova a lansat rachete Kinjal

Postat la: 05.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia a lansat sâmbătă rachete avansate Kinjal în spațiul aerian ucrainean, au avertizat forțele aeriene ucrainene pe Telegram, informează CNN. Rachetele au fost lansate din regiunea rusă Tambov și se îndreptau spre regiunea Hmelniţki din vestul Ucrainei, potrivit forțelor aeriene.

Oficialii locali au declarat că au auzit mai multe explozii, dar alte detalii despre atac nu au fost date. Tot în acest context trebuie amintit că o alertă de raid aerian a pornit sâmbătă după amiază în capitala ucraineană Kiev. În regiunea Zaporojia se aud explozii, au relatat martorii, potrivit Sky News. Forţele aeriene ucrainene au raportat, de asemenea, o lansare de rachetă din Belarus.

Președintele rus Vladimir Putin și armata rusă au prezentat racheta Kinjal sau Kh-47, ca fiind un exemplu al arsenalului modernizat de rachete al Rusiei, susținând că viteza sa hipersonică o face extrem de dificil de interceptat. Ucraina a recunoscut că rachetele sunt greu de interceptat, deşi a doborât cel puțin una cu ajutorul unei baterii americane Patriot. Serviciile secrete ucrainene au estimat în luna mai că Rusia are doar câteva zeci de rachete Kinjal în arsenalul său, informaţie care nu a putut fi verificată în mod independent.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE