Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ruso-China putere unica globală: Suntem cea mai puternică alianță mai tare decât NATO și Pactul de la Varșovia!

Postat la: 17.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Miniștrii de Externe ai Rusiei și Chinei, Serghei Lavrov și Wang Yi s-au întâlnit la Conferința internațională „Asia Centrală și de Sud: Conectivitate regională" de la Tashkent. Cei doi diplomați au afirmat că „relațiile dintre Rusia și China din prezent sunt mai puternice decât alianțele din epoca Războiului Rece".

Rusia și China au salutat un parteneriat strategic în creștere dintre cele două țări, semn al unor legături strânse între Moscova și Beijing, pe măsură ce Alianța NATO condusă de Statele Unite se concentrează din ce în ce mai mult pe această pereche de state, potrivit Newsweek. În urma discuțiile purtate în capitala Uzbekistanului, Ministerul de Externe al Rusiei a emis un comunicat în care arată că „ambele părți au exprimat o evaluare pozitivă a dinamicii relațiilor ruso-chineze", iar cei doi diploamți de rang înalt au declarat că "legăturile bilaterale depășesc o astfel de formă interstatală de interacțiune, cum a fost cazul alianțelor politico-militare din vremea Războiului Rece".

Această comparație a apărut anterior într-o declarație comună adoptată la sfârșitul lunii trecute, de către președinții celor două țări, Vladimir Putin și Xi Jinping. Serghei Lavrov a subliniat importanța parteneriatului dintre Moscova și Beijing. „Aceasta este cea mai importantă orientare pentru aprofundarea relațiilor dintre Rusia și China, în toate domeniile, fără excepție". „Legăturile ruso-chineze sunt peste alianțele politico-militare tradiționale, atunci când vine vorba de eficacitatea și stabilitatea lor", a declarat Vitali Fadeev, consilier la Ambasada Rusiei în China.

Trebuie precizat faptul că Războiul Rece a fost dominat de rivalitatea dintre Washington și Moscova, care a dat naștere la blocurile rivale NATO și Pactul de la Varșovia. Discuțiile dintre Lavror și Wang s-au concentrat asupra problemelor regionale, internaționale, inclusiv securitatea informațiilor din Asia Centrală și regiunea Pacificului, precum și despre Acordul nuclear cu Iranul din 2015 și situația din Afganistan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE