Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
S-a schimbat situația în SUA: se face un joc cu mari implicații în Camera Reprezentanților

Postat la: 20.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ultraconservatorul Jim Jordan a promis joi că îşi va continua cursa pentru funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din SUA, după ce colegii săi republicani au abandonat un plan de rezervă pentru a permite Camerei, rămase fără lider, să îşi reia activitatea, relatează Reuters, informează News.ro.

Jordan, care în această săptămână a pierdut două voturi pentru funcţia de preşedinte, a ieşit dintr-o întâlnire cu uşile închise pe care o avea deja de câteva ore cu colegii republicani pentru a spune că va continua cu un al treilea vot.

"Încă mai candidez pentru funcţia de preşedinte al Camerei şi intenţionez să merg în sală şi să obţin voturile necesare pentru a câştiga această cursă", a declarat Jordan reporterilor, adăugând că a dorit să vorbească cu unii dintre cei peste 20 de colegi republicani care au votat împotriva sa.

El s-a întâlnit apoi cu unii dintre cei care se opun, dar oponenţii lui Jordan au ieşit de la întâlnire spunând că nu şi-au schimbat părerea. "Cu toţii i-am spus că suntem un NU ferm. Aceasta a fost discuţia", a declarat reporterilor reprezentantul republican Vern Buchanan. "Acum trebuie să ia o decizie", a adăugat el.


În două tururi de scrutin din această săptămână, Jordan nu a reuşit să obţină cele 217 voturi necesare pentru a avea funcţia de speaker, deoarece s-a confruntat cu opoziţia democraţilor şi a peste 20 dintre colegii săi republicani.

Inițial s-a retras din cursă
Anterior, el le spuse, joi, colegilor republicani că se va retrage din cursa pentru funcţia de preşedinte, dacă adversarii săi nu îşi vor schimba poziţia după ce vor discuta cu el, au declarat doi legislatori. Jordan a sugerat ca republicanii să voteze pentru a prelungi autoritatea reprezentantului Patrick McHenry, care ocupă funcţia de speaker interimar, el urmând să-şi suspende campania pentru obţinerea postului. Democraţii din Camera Reprezentanţilor şi Casa Albă au declarat că sunt deschişi la această idee, dar mulţi republicani au respins-o.

Nu este clar când va vota din nou Camera pentru a-şi alege preşedintele. Camera este în blocaj din 3 octombrie, când un mic grup de republicani l-a înlăturat pe Kevin McCarthy din funcţia de speaker, lăsându-i pe legislatori în imposibilitatea de a răspunde la războiul din Orientul Mijlociu şi la o posibilă închidere parţială a guvernului în mai puţin de o lună.

Vidul de conducere al Camerei Reprezentanţilor a împiedicat Congresul să acţioneze în cazul unor chestiuni legislative urgente.

Se aşteaptă ca preşedintele democrat Joe Biden să ceară Congresului, într-un discurs susţinut joi seară în prime-time, să aprobe până la 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina şi 10 miliarde de dolari pentru Israel.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE