Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Scandalul otrăvirilor se extinde în Ucraina: după soția lui Budanov, acum și unii angajați ai serviciilor secrete au fost otrăviți

Postat la: 29.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe lângă soția șefului Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kyrylo Budanov, otrăvirea cu metale grele a fost detectată la alți câțiva angajați ai Direcției Principale de Informații, relatează Ukrainska Pravda, citând o sursă.

Soția lui Budanov, Marianna, "a fost cel mai probabil otrăvită prin mâncare", a spus sursa. "Ea s-a plâns că nu se simte bine, așa că au trecut testele, care au arătat otrăvirea", a spus sursa. Potrivit acestuia, "deoarece soția lui Budanov este mică, cu o greutate mică, se manifesta mai repede în ea și astfel otrăvirea a fost confirmată la mai mulți alți angajați: sunt doar mari, nu au observat nimic în spatele lor, acum sunt și ei tratați".

La rândul său, RBC-Ucraina a făcut apel la serviciile speciale pentru a obține informații despre starea lui Budanov însuși. Potrivit a două surse din serviciile speciale, Budanov nu a fost găsit otrăvit. "Totul este în regulă cu el, nu s-a găsit nimic asupra lui", a spus una dintre surse.

Marți, ziarul Babel, citând surse din serviciile de informații, a scris că soția șefului serviciului de informații militare a fost otrăvită cu metale grele. Potrivit publicației, după o lungă deteriorare a sănătății sale, Marianna Budanova a fost spitalizată, iar în prezent finalizează un curs de tratament. După cum au remarcat sursele lui Babel, prezența substanțelor în corpul ei care nu sunt folosite în viața de zi cu zi și în afacerile militare "poate indica o încercare intenționată de a otrăvi o anumită persoană". După cum a subliniat publicația, o tentativă de omor este investigată. Anterior, într-un interviu acordat presei ucrainene, Budanov a declarat că soția sa locuiește permanent cu el în biroul său, deși nu lucrează în Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE