Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Soțul "Doamnei de Fier" care a cerut izolarea Rusiei face afaceri cu Moscova!

Postat la: 25.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul estonian Kaja Kallas a declarat că nu intenționează să demisioneze după scandalul din jurul activităților antreprenoriale ale soțului ei Arvo Hallik, care face afaceri în Rusia.

Premierul estonian Kaja Kallas, supranumita si noua "Doamnă de Fier", care a cerut în repetate rânduri izolarea economică a Rusiei, comentând ancheta privind activitatea companiei soțului ei cu Rusia, a spus că nu are nimic de ascuns, relatează Bloomberg.

Pe 23 august, ERR a raportat că Stark Logistics, în care soțul premierului estonian Kristjan Kraag deține 24%, continuă să transporte mărfuri între Estonia și Rusia, în ciuda anunțurilor publice că această activitate a încetat. Potrivit jurnaliştilor, compania mai are un manager de logistică cu Rusia, iar Stark Logistics continuă să transporte mărfuri în această ţară.

Kraag a declarat pentru ERR că compania nu trimite încărcături noi în Rusia, ci doar încheie contracte vechi. Potrivit acestuia, beneficiarii acestor provizii nu sunt cetățeni ruși. Întrebat dacă Stark Logistics intenționează să nu mai facă afaceri cu Rusia, Kraag a spus: „Avem un singur client eston pe care îl ajutăm să-și îndeplinească contractele internaționale anterioare, valabile și legale cu Rusia și acesta este AS Metaprint. Crearea de noi relații cu clienții pentru livrările în Rusia nu este în curs."

După lansarea anchetei, președintele Estoniei Alar Karis a spus că acest episod ar afecta negativ imaginea țării. „Publicul așteaptă o explicație din partea primului ministru", a spus Karis.

O serie de politicieni estoni l-au criticat pe premierul Kallas. Potrivit lui Urmas Reinsalu, liderul partidului parlamentar de opoziție Isamaa, dacă acuzațiile prezentate în mass-media sunt adevărate, atunci aceasta este o rușine pentru Estonia. Politicianul a remarcat că problema nu este latura juridică a problemei (Stark Logistics a fost angajată în transportul de mărfuri care nu fac obiectul sancțiunilor UE), ci etica șefului guvernului, care a cerut întregii lumi să „oprească afaceri sângeroase cu Rusia".

Tanel Kiik, președintele fracțiunii Partidului de Centru din parlament, consideră că, pe fundalul războiului în desfășurare, a face afaceri cu Rusia este imposibil, iar Kaja Kallas, care a fost unul dintre cei mai activi susținători din Estonia și Europa a unei încetări complete de afaceri cu Rusia, ar trebui să explice publicului și parlamentului de ce nu solicită același lucru de la compania cu care este asociat soțul ei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE