Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Spania intră în stare de urgenţă sanitară. Circulaţia, interzisă pe timpul nopţii

Postat la: 25.10.2020 - 19:33 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat duminică instituirea stării de urgenţă sanitară până la începutul lunii mai, care va fi însoţită de o interzicere a circulaţiei pe timpul nopţii în toată ţara, cu excepţia insulelor Canare, cu scopul de a opri al doilea val de COVID-19.

Autorităţile spaniole interzic deplasările între regiunile autonome, cu excepţia motivelor esenţiale, cum ar fi de sănătate, familiale, de muncă. De asemenea, sunt restricţionate întâlnirile, adunările publice, tocmai pentru că acestea sunt situaţii care duc la propagarea necontrolată a noului coronavirus. Circulaţia este interzisă între 23.00 şi 06.00.

În plus, regiunile primesc mai multe puteri pentru stabilirea de noi interdicţii în caz de necesitate. „Situaţia pe care o traversăm este extremă", a declarat Sanchez într-o alocuţiune televizată susţinută după Consiliul de miniştri. Spania a depăşit săptămâna aceasta pragul de un milion de cazuri de COVID-19 şi se confruntă cu o creştere aparent incontrolabilă a pandemiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE