Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


SUA: Trump spune că tehnica "strangulării" folosită de polițiști poate fi necesară uneori

Postat la: 13.06.2020 - 08:15 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Donald Trump a spus că „strangularea", o tehnică controversată folosită de unii polițiști pentru a-i imobiliza pe suspecți, ar trebui să fie „de regulă" interzisă, dar poate fi necesară în anumite situații, potrivit AFP.

"Dacă un polițist se găsește într-o luptă dificilă și prinde pe cineva (...), trebuie să fii atent", a spus Trump într-un interviu pentru Fox News, vineri. Cu toate acestea, interzicerea acestei metode e o cerere majoră a protestelor care au măturat țara după moartea lui George Floyd. Președintele a subliniat că poate face „recomandări foarte puternice" pe această temă autorităților locale.

Statul New York a adoptat vineri o serie de legi destinată să pună capăt violenţelor poliţiei împotriva minorităţii de culoare, ilustrând impactul protestelor care au zguduit Statele Unite de la moartea lui George Floyd, relatează AFP.

Guvernatorul democrat Andrew Cuomo a semnat oficial 10 texte votate săptămâna aceasta de cele două camere ale Parlamentului din statul New York. Printre aceste măsuri figurează o lege care interzice recurgerea la acte de strangulare de către oamenii legii, lege dată în memoria lui Eric Garner, un bărbat de culoare asfixiat de poliţia din New York în 2014, şi anularea unei clauze care protejează poliţiştii acuzaţi de ''gafe''.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE