Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Trump promite că va face Europa să plătească războiul din Ucraina: Voi cere Europei să ne ramburseze costul reconstrucției stocurilor

Postat la: 19.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Candidatul la președinția SUA, Donald Trump, a declarat pe 18 iulie că, dacă va fi ales, va cere Europei să acopere costurile SUA pentru restabilirea stocurilor de arme trimise în Ucraina.

„Voi cere Europei să ne ramburseze costul reconstrucției stocurilor trimise în Ucraina, ceea ce ar trebui să facă acum, dar Joe Biden este prea slab, prea lipsit de respect", a spus fostul președinte în videoclipul său de campanie.

Trump s-a plâns că țările europene cheltuiesc mai puțin decât SUA pentru ajutorul acordat Ucrainei și l-a criticat pe actualul președinte Joe Biden pentru că „a golit" stocurile militare ale țării.

El a atacat și politica externă a administrației Biden. Trump a spus că ideea admiterii Ucrainei în NATO în acest moment este „complet dezorientată" și că SUA riscă un război nuclear cu Rusia sau China.

În ciuda insinuărilor lui Trump, Biden a spus că Ucraina nu poate adera la Alianță în timpul războiului, iar Kievul nu a primit încă o invitație de aderare.

Candidatul republican care a fost cel de-al 45-lea președinte a promis că va readuce SUA la politica „America mai întâi" și că va lucra pentru restabilirea „pacii și stabilității" în Europa de Est și pentru „oprirea morții oamenilor".

Potrivit sondajelor de opinie, Trump este în prezent cel mai popular candidat republican la viitoarele primare pentru alegerile prezidențiale din 2024. Aproximativ 48% dintre respondenți îl vor susține la primare, în timp ce 22% îl vor susține pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a relevat un sondaj publicat de YouGov și The Economist în perioada 8-11 iulie.

Fostul președinte a susținut pe 17 iulie că, dacă va fi reales, va putea restabili pacea între Rusia și Ucraina.

"I-aș spune lui Zelensky, nu mai mult. Trebuie să faceți o înțelegere. I-aș spune lui Putin, dacă nu faceți o înțelegere, îi vom da mult. O să (dăm Ucrainei) mai mult decât au obținut vreodată dacă trebuie", a spus Trump, adăugând că „va finaliza înțelegerea într-o singură zi".

Trump a criticat anterior administrația Biden pentru că a cheltuit prea multe resurse pentru sprijinirea Ucrainei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE