Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un savant britanic dezvăluie jocul ascuns al președintelui rus: De ce arată Putin cu degetul spre Londra

Postat la: 14.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La Forumul Economic de Est de la Vladivostok, Vladimir Putin a rostit un discurs amplu și adesea suprarealist, susțin analiștii internaționali. Dar, printre altele, președintele rus a arătat cu degetul spre Londra. El a acuzat Marea Britanie că se află în spatele "tentativei de terorism nuclear" de la o centrală din Rusia, realizată de ucraineni. Însă, teoria liderului de la Kremlin este doar o propagandă ieftină, susține savantul britanic, Mark Galeotti.

Mai mult decât atât, Putin a întrebat retoric dacă guvernul britanic „încearcă să ne provoace să ripostăm împotriva centralelor atomice din Ucraina sau dacă prim-ministrul Sunak chiar ştie ce fac Serviciile sale secrete în Ucraina?", potrivit Spectator.

Inutil să spunem că nu există dovezi care să susțină afirmațiile lui Putin conform cărora un număr de „sabotori" ucraineni au fost interceptați și interogați de către Serviciul Federal de Securitate al Rusiei în drumul lor spre a rupe liniile electrice de la o centrală nucleară rusă fără nume. El a continuat că, „în timpul interogatoriului, ei au recunoscut că au fost instruiți sub îndrumarea instructorilor britanici".

Putin a fost evaluat de inteligența artificială: Experții au descifrat 4 secrete ale președintelui rus

În cazul în care cineva ar putea fi puțin sceptic, el a adăugat că a asigurat pe toată lumea „că acesta este adevărul complet, absolut, pur". Însă, totul face parte din propaganda mincinoasă a președintelui rus, pe care o folosește frecvent, pentru a induce în eroare propria populație.

Cu toate acestea, ideea că Londra fie poate însărcina forțele speciale ale Kievului, ca să nu mai vorbim că ar sancționa terorismul nuclear, este fundamental ca Putin să înțeleagă greșit constrângerile asupra operațiunilor secrete britanice - indiferent dacă sunt efectuate direct sau prin terți.

Așadar ce se întâmplă cu adevărat? În primul rând, Putin joacă pentru publicul său intern. Propaganda sa din ce în ce mai stridentă este menită să încerce să-i convingă pe ruși că "Patria Mamă" se confruntă cu o amenințare autentică și existențială, nu doar sau atât de mult din partea Ucrainei, ci din partea NATO și a „anglo-saxonilor", care sunt rădăcina tuturor nenorocirilor lor.

O țară care era legată 99,99% de Rusia se rupe de Putin: Moscova furioasă după sosirea americanilor

Acest mesaj nu țintește cu adevărat, dar tot ce poate face Putin este să crească dramatismul și volumul afirmațiilor sale, a spus profesorul britanic de la University College din Londra.

În al doilea rând, aceasta se referă la propria concepție a lui Putin, una în care aproape toată lumea este doar pisica altcuiva - Ucraina este a Marii Britanii, Marea Britanie este a Americii.

Putin se adresează și unei fracțiuni de opinie din Occident. Obișnuia să-i panicheze pe vestici cu indicii că va folosi arme nucleare tactice, mobilizându-i pentru a susține că Kievul trebuie să fie presat pentru a ajunge la un acord cu Moscova, oricât de nedrept ar fi, ca nu cumva situația să-i scape din mână.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE