Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vladimir Putin susține că rușii au oprit contraofensiva ucraineană: 400 de tancuri distruse, atacuri asupra fabricilor de drone

Postat la: 30.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În prezent, în zona „operațiunii militare speciale" nu se observă ostilități active, ofensiva ucraineană a fost oprită în toate direcțiile, în timp ce într-o secțiune militarii ruși au lansat un atac, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

"Astfel de acțiuni active, așa cum a fost acum două zile, nu se observă acum, deși pierderile în efective (forțele armate ucrainene - n.r.) sunt mari", a declarat el reporterilor, potrivit agenției ruse Interfax.

"Bineînțeles, peste tot inamicul a fost oprit, respins. Mai mult decât atât, în zona de responsabilitate a generalului-locotenent Mordvichev (generalul-locotenent Andrei Mordvichev, comandantul grupării de trupe rusești "Centru" - n.r.), unitățile noastre nu numai că resping atacurile inamicului, dar trec ele însele la contraofensivă, cuceresc zonele necesare pentru trupele noastre. Acestea au avansat în două zone", a declarat liderul rus.

În special, a precizat șeful statului rus, avansul într-una dintre zone a fost de 15 kilometri de-a lungul frontului și de aproximativ patru kilometri în adâncime. "Ei fac acest lucru pentru a-și îmbunătăți poziția. Ei ocupă clădiri înalte, creează noi fortărețe", a adăugat el. Putin a declarat că armata rusă "acționează cu încredere".

Ucraina a pierdut mai mult de 400 de tancuri și peste 1.300 de vehicule blindate de la începutul contraofensivei, a mai declarat președintele rus Vladimir Putin.

"De la 4 iunie, am spus, cred că s-au pierdut 405 tancuri, și asta este doar ceea ce vedem, iar acum sunt 415 și peste 1.300 de vehicule blindate de diferite clase", a declarat el reporterilor.

Potrivit șefului statului rus, aproximativ două treimi din vehiculele blindate pierdute sunt de fabricație occidentală.

Putin a declarat că securitatea podului din Crimeea va fi consolidată și a precizat că armata rusă a efectuat lovituri preventive asupra siturilor de producție a dronelor ucrainene.

"Recepționate, acestea vor fi realizate. Dar atâta timp cât nu sunt puse în aplicare, cred că este prea devreme să vorbim despre asta. Deși când se vor realiza, se va vedea. Este vorba de apărare tehnică, fizică, de folosirea altor mijloace tehnice", a declarat Putin sâmbătă reporterilor la Sankt Petersburg, întrebat dacă au fost înaintate propuneri pentru consolidarea protecției podului din Crimeea.

"Despre asta este vorba, nu despre un anumit conținut ideologic al apărării podului Crimeii. Acestea sunt anumite tehnologii care au fost propuse de specialiști, ele ar trebui implementate. Nu este atât de scump, dar sper că va fi fiabil", a menționat șeful statului rus.

"După cum știți, ați văzut - forțele armate ruse au efectuat o serie de lovituri preventive tocmai asupra locurilor de unde au fost dirijate aceste drone și unde au fost produse", a mai spus președintele rus.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE