Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Wendy Sherman le dă asigurări aliaţilor europeni la NATO după opt ore de discuţii tensionate la Geneva cu Serghei Riabkov

Postat la: 11.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Negociatoarea-şefă americană s-a întâlnit cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi cu ambasadorii statelor membre NATO, la sediul Alianţei Nord-Atlantice, la Bruxelles, la o zi după ce a discutat, la Geneva, în Elveţia, cu adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov.

Aceste discuţii nu au condus la vreun progres major în criza în centrul căreia se află Ucraina. O reuniune a Consiliului NATO-Rusia urmează să aibă loc miercuri la Bruxelles, iar apoi, joi, la Viena, o reuniune a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), o platformă de dialog între Est şi Occident după Războiul Rece. Unii oficiali europeni au deplâns faptul că Washingtonul este cel care conduce negocierile cu Moscova şi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că au fost îndepărtaţi de la tentative întreprinse în vederea unei scăderi a tensiunii la frontiera ucraineană şi evitării unei confruntări cu Rusia.

Însă Wendy Sherman a dat asigurări, într-un mesaj postat pe Twitter, că Statele Unite sunt „hotărâte să acţioneze în strânsă colaborare cu aliaţii şi partenerii lor, în vederea unei încurajări a unei dezescaladări şi răspunderii crizei provocate de către Rusia". Împreună cu Jens Stoltenberg, „noi am afirmat o abordare unificată a NATO a Rusiei, care să realizeze un echilibru între disuasiune şi dialog, şi ne-am subliniat angajamentul de nezdruncinat faţă de Ucraina", precizează ea.

Într-un mesaj adresat adjunctei ministrului ucrainean de Externe Emine Djaparova, Wendy Sherman dă asigurări Kievului de faptul că aliaţii din NATO „nu vor lua vreo decizie privind Ucraina fără Ucraina". După opt ore de discuţii tensionate, luni, la Geneva, oficialii americani şi ruşi şi-au exprimat voinţa de a continua acest dialog. Occidentul acuză Rusia de faptul că a comasat în ultimele săptămâni 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina, în pregătirea unui atac în această ţară, acuzaţii pe care Moscova le dezminte. Moscova cere Occidentului garanţii cu privire la o oprire a extinderii NATO către frontierele ruse şi mai ales în Ucraina.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE