Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Yuanul digital al Chinei se apropie de tranzacții de 250 de miliarde de dolari

Postat la: 21.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Într-un an și jumătate de când Banca Centrală a Chinei a lansat pe piață yuanul digital, s-au înregistrat tranzacții în valoare de aproape 250 de miliarde de dolari, a susținut guvernatorul băncii centrale a țării.

Pe 19 iulie, guvernatorul Băncii Populare din China, Yi Gang, a declarat la o conferință din Singapore că moneda digitală a băncii centrale a tranzacționat 1,8 trilioane de yuani la sfârșitul lunii iunie, conform cointelegraph.com.

Yi Gang a adăugat că au existat aproximativ 950 de milioane de tranzacții de la aproximativ 120 de milioane de portofele de la lansarea inițială a yuanului digital în ianuarie 2022 , ceea ce a condus la o valoare medie a tranzacțiilor de aproximativ 260 de dolari.

El a susținut că aproximativ 2,3 miliarde de dolari, sau 16,5 miliarde de yuani digitali, erau în circulație la sfârșitul lunii iunie, ceea ce reprezintă doar 0,16% din oferta monetară a Chinei, potrivit unui raport Reuters din 19 iulie .

Adopția yuanului digital este încă minimă în raport cu populația puternică de 1,4 miliarde a Chinei, până acum fiind folosit în cea mai mare parte pentru plăți interne cu amănuntul , în afară de câteva încercări din Hong Kong.

Pe 18 iulie, South China Morning Post a raportat că Bank of China Hong Kong a început să încerce o altă schemă de plată transfrontalieră pentru clienții Bank of China la anumite magazine de vânzare cu amănuntul din Hong Kong.

Testul a fost lansat în încercarea de a promova în continuare aplicațiile transfrontaliere ale yuanului digital și este al treilea proces transfrontalier al CBDC din Hong Kong, potrivit SCMP.

Într-o încercare, BOCHK a lansat anul trecut un program care a încurajat clienții să înființeze un portofel BOC e-CNY pentru a primi 14 USD (100 de yuani) pentru a fi folosit la lanțul de supermarketuri U Select din Hong Kong.

În ianuarie, banca centrală a integrat funcționalitatea contractului inteligent în yuanul digital pentru a-și extinde cazurile de utilizare.

Cele 250 de miliarde de dolari în tranzacții digitale în yuani reprezintă o creștere de peste 70% față de numărul citat de banca în august 2022.

Suma este, totuși, departe de cantitatea de valoare procesată de unele dintre cele mai mari blockchain-uri publice din lume.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE