Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Clanul lui Soroș atacă ortodoxismul din România: După Pippidi si Pârvulescu - "E o formă de misticism de-a dreptul anti-creștină!"

Postat la: 03.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Politologul Cristian Pîrvulescu o ia pe urmele Alinei Mungiu (ambii finantati prin fundatii si asociatii de catre miliardarul George Soroș) și leagă derapajele AUR de Biserica Ortodoxă Română. Reușește în doar câteva fraze să lege apariția legionarismului de ortodoxie și perpetuarea ideilor legionare.

Rezultatul? Pentru el ortodoxia românească (și cea din țările în care populația a arătat o anumită rezistență la campaniile de vaccinare) este o formă de misticism anticreștin îmbrăcat în haine creștine:

"În România a existat, mai ales în momentele de frămîntare economică, o tendință antisemită și extremistă. Care a rezistat comunismului, pe care național-comunismul lui Ceaușescu și Securitatea au preluat-o, pe care partidul România Mare a continuat-o, pe care apoi au preluat-o, în virtutea inerției, Dan Diaconescu sau Gigi Becali - care se și revendică de la vechii legionari - toți aceștia au folosit în mare măsură ideologia național-comunistă" a spus Pîrvulescu, vorbind despre poziționările AUR față de tezele legionare.

"De data aceasta, însă, avem un recurs direct la tezele legiunii, pentru că e vorba în primul rînd de ortodoxism. Acest ortodoxism, care este o formă de misticism de-a dreptul anti-creștină, dar care e prezentat în haine creștine, este folosit politic și în Rusia, România, Republica Moldova, mai puțin în Grecia și Cipru, ba chiar și în Bulgaria, o țară care acum 10 ani nu cunoștea o fervoare religioasă, dar care acum a devenit unul din pivoții acestui curent" a conchis politologul.

Anterior Alina Mungiu a legat direct mortalitatea mare din țările din Estul și Centrul Europei de confesiunea creștină majoritară - adică biserica ortodoxă: "Nu o exista vreo legătură între lipsa de educație și prostia care au devenit identitare la națiunea noastră ortodoxă", s-a întrebat ea retoric în comentariul său.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE