Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Sanatatii respinge ideea vaccinării obligatorii, lansată de Ursula von der Leyen: "Cred că trebuie să fim puțin echilibrați. Aceste decizii privesc statele!"

Postat la: 02.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, afirmă că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a exprimat o opinie personală când s-a referit la necesitatea ca statele membre ale UE să analizeze posibilitatea introducerii vaccinării obligatorii. Rafila nu este de acord cu o asemenea măsură și spune că deciziile în acest domeniu aparțin statelor membre, nu Comisiei Europene.

„Era o părere persoană a doamnei președinte. Pe de altă parte, aceste decizii privesc statele membre și lucrul acesta a fost precizat explicit de doamna președinte. Cred în continuare în faptul că informarea este cea mai bună soluție și dezvoltarea spritului de responsabilitate individuală și pentru comunitatea în care trăim, să ne vaccinăm în număr cât mai mare. Am discutat prea multe luni despre faptul că vaccinarea trebuie să fie o chestiune voluntară. Este foarte greu să discuți în acest moment despre o obligativitate a vaccinării. Cred că trebuie să fim puțin echilibrați. Fiecare stat membru are dreptul să adopte o politică de sănătate publică care să răspundă interesului de sănătate publică, iar pe de altă parte trebuie să răspundă și contextului național", a declarat Rafila.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE