Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Politolog: Putin nu blufează! Atacul va fi necruțător asupra Ucrainei. Este bine pregătit: atac aerian și cu rachete

Postat la: 24.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Politologul Cristian Pîrvulescu susține că lideru rus Vladimir Putin pregătește de foarte mult timp o confruntare cu SUA și NATO, iar atacul asupra Ucrainei va fi "un atac aerian și cu rachete, minuțios pregătit".

"Vladimir Putin nu a blufat, eu cred că această intervenție în Ucraina este pregătită minuțios de foarte multă vreme, de ani de zile, poate chiar de 14 ani, după summitul de la București, când Vladimir Putin a fost pus la curent cu posibila lărgire a NATO și a dat un răspuns foarte dur liderilor occidentali. Pe vremea aceea, președinte în România era Traian Băsescu, în Statele Unite - George W. Bush, în Franța - Nicolas Sarkozy. Cine își mai aduce aminte de ei? Între timp, garniturile s-au schimbat, dar Vladimir Putin este tot acolo.

Era în aprilie 2008, cu o lună înainte de a preda președinția pentru patru ani lui Medvedev. Dar prim-ministru fiind, primul lucru pe care l-a făcut ca avertisment a fost să atace în vară Georgia, pregătindu-se să preia politic Ucraina. A preluat-o politic, în urma alegerilor, a urmat Maidanul - orientarea proeuropeană și pro-NATO a Ucrainei a devenit evidentă și în acel moment, lucrurile pentru Putin au devenit clare: singura soluție, intervenția militară. Prima, în timpul unei Olimpiade, dacă vă aduceți aminte, de iarnă, de la Soci, în 2014, a fost intervenția din Crimeea, a fost ocupată Crimeea.

Între timp, a așteptat o oportunitate, a încercat să schimbe raportul de forțe cu Statele Unite - de unde intervenția în alegerile din 2016 și sprijinul indirect pentru Donald Trump -, apoi intervenția în favoarea Brexitului pentru a slăbi aliații occidentali, relațiile cu Turcia în interiorul NATO, în Uniunea Europeană relațiile cu Ungaria, toate lucrurile astea i-au creat posibilitatea de a interveni.

Acum, cere lucruri imposibile, inclusiv după reuniunea de vineri de la Geneva, el cere de fapt retragerea trupelor americane și a sprijinului din Bulgaria și cere un răspuns scris, care va veni într-o săpătămână maximum. Deci, situația rămâne în contiuare tensionată și nimeni nu poate să răspundă pozitiv cererilor lui Putin.

Pe de altă parte, a încercat să dezorganizeze inclusiv aliații din zona aceasta a NATO, pentru că SUA și NATO au dorit să aducă trupe în Bulgaria, România și Slovacia. În Bulgaria, a destabilizat viața politică, iar noul guvern era cât pe ce să pice în momentul în care s-a pus problema, în urmă cu două săptămâni, în mod oficial, a aducerii a 5.500 de militari americani.

În Slovacia, Parlamentul a votat deja împotrivă, deci România rămânea singura țară în care acest lucru se întâmpla, în care nu existau curente puternice îndreptate împotriva prezenței americane - și mai nou, franceze, pentru că a spus asta Emmanuel Macron în discursul de la Strasbourg de marți.

Ei bine, și aici am impresia că se încearcă destabilizare în momentul de față printr-o serie întreagă de scandaluri - și nu discut de ceea ce știm cu toții, despre războiul hibrid și teoriile conspirației care fac parte din atacul concentrat al Rusiei nu numai împotriva aliaților Americii.

De altfel, Vladimir Putin desconsideră România, spunea la un moment dat că el nu discută cu Bucureștiul, discută direct cu stăpânii de la Washington.", a spus Cristian Pîrvulescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE