Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Avertisment Monica Pop: Atunci când porţi masca, inspiri dioxidul de carbon pe care îl expiri!

Postat la: 23.05.2020 - 18:28 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Din cauza epidemiei de COVID-19, purtatul măştii a devenit obligatoriu, prin Ordinul publicat în Monitorul Oficial, vineri noaptea. Purtatul măştii mai multe ore pe zi poate fi dificil pentru cei cu diverse probleme de sănătate, cum este cazul celor cu deviaţie de sept, spun medicii.

„Având în vedere că ai masca pe faţă, şi omul expiră dioxid de carbon, respiri în ea îl tragi înapoi. La unele persoane care au anumite probleme, cum ar fi deviaţie de sept, sau o stare deosebită, nu va fi chiar atât de uşor", a declarat managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop.

Sugestia medicilor este ca oamenii să facă pauză de la purtarea măștii cât de des se poate. „Trebuie pe cât se poate să faci pauză de la purtarea ei. Să o dai jos, să te duci la un geam, să inspiri aer şi apoi să o pui înapoi pe faţă", a mai spus Monica Pop. Ordinul privind obligativitatea purtării măştii a fost publicat în Monitorul Oficial, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE