Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Avertismentul Papei Francisc: 'A fost declarat cel de-al treilea război mondial. Ce se întâmplă cu umanitatea de am avut trei războaie mondiale într-un secol?'

Postat la: 15.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Papa Francisc a declarat că "al treilea război mondial" a început din cauza invaziei Rusiei în Ucraina și că "nu există băieți buni și băieți răi metafizici" care să participe la această calamitate.

Marți, publicația catolică America Magazine a semnalat că papa a făcut aceste comentarii pentru publicația iezuiților italieni "La Civiltà Cattolica", precum și pentru un ziar secular, "La Stampa". Interviul a fost publicat pe 14 iunie. "Lumea este în război", a afirmat Papa Francisc. "Pentru mine, astăzi, a fost declarat cel de-al treilea război mondial. Acesta este un lucru care ar trebui să ne dea de gândit. Ce se întâmplă cu umanitatea de am avut trei războaie mondiale într-un secol?".

Papa a sugerat, de asemenea, că situația nu este atât de simplă pe cât o prezintă mass-media. "Sunt pur și simplu împotriva reducerii complexității la distincția dintre băieții buni și băieții răi, fără a raționa asupra rădăcinilor și intereselor, care sunt complexe", a spus Papa Francisc. "În timp ce vedem ferocitatea, cruzimea trupelor rusești, nu trebuie să uităm problemele reale dacă vrem ca acestea să fie rezolvate".

La întrebarea: "Care sunt sugestiile dumneavoastră pentru a comunica situația în care trăim? Cum putem contribui la un viitor pașnic?". "Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să ne îndepărtăm de tiparul obișnuit al "Scufiței Roșii": Scufița Roșie era bună, iar lupul era cel rău", a răspuns papa. "Aici nu există băieți buni și băieți răi metafizici, într-un sens abstract. Apare ceva global, cu elemente care se întrepătrund foarte mult". Papa a explicat, de asemenea, de ce crede că este posibil ca Rusia să fi fost "provocată" la război.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE