Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Comisar european: Leyen nu a fost votată de peste 50% din delegații PPE de la București. Nu poate lua al doilea mandat!

Postat la: 10.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Unul dintre membrii cheie ai Comisiei Europene, comisarul pentru Piața Internă Thierry Breton, într-o declarație pe rețeaua X, s-a pronunțat împotriva realegerii actualei șefe a CE, Ursula von der Leyen, pentru un al doilea mandat și, de asemenea, a pus la îndoială capacitatea celui mai mare Partid Popular European (PPE) din Parlamentul European de a „guverna" Europa este încă la cinci ani.

Cu o zi înainte, congresul PPE de la București a susținut tehnic candidatura actualului șef al CE, Von der Leyen, pentru realege pentru un al doilea mandat până în 2029. Cu toate acestea, după cum au observat mai târziu jurnaliştii europeni, von der Leyen a eşuat efectiv la votul propriului ei partid: din 801 delegaţi care aveau drept de vot la congresul PPE, doar 499 de delegaţi au participat la votul candidaturii lui von der Leyen (302 delegaţi au refuzat să voteze). Astfel, din 801 de delegați la congres, doar 400 de delegați au susținut candidatura lui Von del Leyen. Acest vot a fost deja numit un eșec răsunător în mass-media europeană.

„În ciuda calităților sale, Ursula von der Leyen a pierdut votul în fața propriului său partid. Adevărata întrebare acum este dacă guvernarea Europei poate fi încredințată PPE pentru încă cinci ani? PPE însuși nu pare să aibă încredere în candidatul său. ", a scris Breton pe rețeaua X. În același timp, CE, comentând această declarație a comisarului european subordonat lui von der Leyen, a declarat că membrii Comisiei Europene „au dreptul de a-și exprima propria opinie".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE