Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lovitura in procesul ministrului Cristian David: Denuntatorul in sah-mat! Sentinta definitiva, in asteptare

Postat la: 12.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ieri, Completul de 5 Judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție a finalizat cercetarea judecătorească în faza apelului și a acordat „cuvântul pe fond" in dosarul fostului ministru Cristian David.

Pentru a da posibilitatea avocaților inculpaților să formuleze și să depună concluzii scrise, Completul a amânat pronunțarea pentru data de 25 iunie 2019. Vom urmări cu interes soluția pronunțată, pe de o parte, pentru faptul că decizia va fi definitivă iar, pe de altă parte, datorită unor argumente invocate de avocații fostului Ministru de Interne, Cristian David. Un argument forte, care pune serios sub semnul intrebării orice acuzație adusă lui David Cristian, a fost adus de avocatul Constantin Florin Durgheu.

Acesta a susținut în fața instanței faptul că fostul ministru de Interne nu putea săvârși nici infracțiunea pentru care a fost arestat, trimis în judecată și cercetat de către instanța de fond, nici infracțiunea pentru care a fost condamnat (fără a fi cercetat), fără complicitatea SRI sau/ și a Parchetului General. Argumetându-și afirmația, avocatul Constantin Florin Durgheu a învederat instanței de apel faptul că, în perioada în care se pretinde că fostul ministru Cristian David ar fi săvârșit infracțiunea (2007-2008), denunțătorul Adrian Mladin a fost strict supravegheat de către SRI, având în vedere faptul că era sub puterea unui Mandat pe Siguranță Națională solicitat de către Parchetul General.

În acest context, domnul avocat a învederat că este de necrezut faptul că lucrătorii SRI au sesizat faptul că Adrian Mladin a retras din bancă 500.000 euro cu scopul de a-i remite, prin intermediul lui Valeriu Nițescu, Ministrului Cristian David, și au asistat impasibili la aceste acte, fără a aduce acest lucru la cunoștința procurorului care a solicitat Mandatul pe Siguranță Națională sau procurorilor anticorupție.

Fiind mai presus de orice dubiu că fiecare mișcare/ activitate a lui Adrian Mladin a fost strict monitorizată de către lucrătorii SRI, este evident faptul că acesta nu putea retrage o jumătate de milion de euro din bancă pentru a-i remite lui David Cristian, Ministru de Interne în funcție la acea dată, fără ca procurorul să organizeze un flagrant.

Acest argument, alături de celelalte argumente invocate în apărarea lui Cristian David, generează o întrebare, mai mult sau mai puțin retorică: în aceste condiții, pe ce s-a bazat decizia celor doi judecători de la instanța de fond (cel de-al treilea judecător s-a pronunțat în sensul achitării) care au decis condamnarea fostului Ministru de Interne la pedeapsa de 5 ani inchisoare?

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE