Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alegerile din TSD, primul test al reformei interne in PSD

Postat la: 05.08.2015 | Scris de: Ziua News

0

Noul si vechiul lider PSD, Liviu Dragnea, a anuntat o serie de masuri imediate care ar moderniza stanga si ar face din PSD un partid reformat, democrat, debaronizat si frecventabil pentru tineri si pentru mediile intelectuale din Romania.

Afectat de relatia neprietenoasa a PSD cu tinerii activi pe retele sociale - cei care au inclinat balanta iesind la vot in favoarea opozitiei la alegerile prezidentiale - Dragnea solicita seniorilor o atentie sporita acestei categorii de varsta atat pentru pregatirea unei noi generatii de lideri politici, cat si pentru reconstructia partidului. Presedintele interimar se asteapta ca viitorul sef al Tineretului Social Democrat sa fie altfel decat presedintele PSD, iar organizatiile de tineret sa fie cu totul diferite de cele ale seniorilor. Dragnea pare sa admita ca doar un TSD care sa nu copieze comportamentul si reputatia seniorilor mai poate da sperante PSD pentru viitoarele competitii electorale.

Mihai Sturzu, presedintele TSD, implineste in octombrie 36 de ani, asa ca se cauta un succesor pe linia deschisa de Victor Ponta si Nicolae Banicioiu. La Congresul care va avea loc in toamna va fi ales democratic, sau impus de la centru, un nou sef in fruntea Tineretului Social-Democrat.
Presa traditionala a vehiculat deja ca lupta s-ar da intre „omul lui Liviu Dragnea" si „omul Rovanei Plumb". Dar daca batalia se va da intre oamenii unuia sau ai altuia, adica intre gasti de interese, atunci tinerii social-democrati sunt exact cum Dragnea declara public ca nu ar trebui sa fie: mostenitori ai metehnelor seniorilor.

Gabriela Podasca, deputat PSD, se numara printre potentialii candidati la alegerile din TSD. Ea este fosta consiliera a lui Victor Ponta si se bucura de sustinerea Rovanei Plumb. Gabriel Petrea, viceprimarul sectorului 6, este sustinut la sefia TSD de Ecaterina Andronescu.

Un alt posibil candidat este Andrei Tinu, actualmente subsecretar de stat in Ministerul Justitiei. Apropiat al actualului presedinte TSD, Mihai Sturzu, Tinu se bucura de sustinerea unor organizatii din teritoriu. Ii lipseste insa sustinerea unui lider PSD de la centru, fapt care ar putea sa nu il avantajeze daca viitorul sef TSD va fi impus, si nu ales.

Daca am fi naivi si am crede ca Liviu Dragnea are convingerea si viziunea unui PSD realmente reformat, atunci presedintele interimar al PSD ar sti ca un sef la tineret impus de la centru ar distruge pe termen lung credibilitatea social-democratilor.

In orice tara normala stanga este sustinuta de tinerii amenintati de somaj, de studentii lipsiti de oportunitati de afirmare, de angajati in sectorul public si privat, de muncitori, de cetatenii preocupati de mediu, de egalitatea de sanse, de justitie sociala si solidaritate. In Romania originea in PCR si coruptia baronilor a decredibilizat Partidul Social Democrat si a indepartat tinerii. Competitia interna pe proiecte si alegerile libere la TSD ar mai repara din reputatia actualului PSD si ar putea determina o parte a publicului tanar sa dea like PSD.

Antonio Momoc
Conferentiar universitar, specialist in comunicare

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE