Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Arafat: Nu e nimeni vinovat pentru moartea femeii care s-a aruncat de pe clădirea din București

Postat la: 24.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a susținut, duminică, o conferinţă de presă despre intervenţia în cazul femeii care a sărit de pe un bloc aflat pe strada George Enescu din București.

Potrivit fondatorului SMURD, femeia a stat pe marginea clădirii peste 35 de ore, timp în care echipajele de Poliţie şi de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au încercat să o facă să renunţe la gestul sinucigaş.

Victima era într-o stare precară, din cauza problemelor medicale, a faptului că îi murise fiica şi a problemelor financiare, precum şi din cauza epuizării, în cele 35 de ore cât a stat pe bloc, timp în care doar a băut 14 pahare cu apă, a mâncat o jumătate de brioşă şi portocale, a mai arătat Arafat.

El a explicat că toate mijloacele tehnice au fost la faţa locului, însă nu au putut fi folosite, deoarece sporeau starea de nervozitate a femeii.
În ceea ce privește perna pleumatică adusă pe Calea Victoriei, Arafa a explicat că aceasta este folosită în cazul victimelor cooperante, care sunt instruite cum să sară, la incendii de exemplu, şi când victimele se află la înălţimi mai mici. Perna respectivă se umflă cu ajutorul unor motoare, existând riscul ca femeia să audă zgomotul produs de acestea. În plus, perna nu poate fi umflată într-un alt loc şi apoi deplasată, a mai precizat Arafat.

Atunci când s-a aruncat, femeia a căzut în gol, s-a lovit de un balcon şi a aterizat pe aleea betonată. "Toate tehnicile posibile erau la faţa locului când a căzut victima. Chiar când a căzut se încerca umflarea pernei fără a fi deranjată", a declarat Arafat.
El a mai spus că misiunile de salvare nu întotdeauna reuşesc şi nu întotdeauna eşecul în intervenţie înseamnă că trebuie să fie un vinovat.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE