Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Berea se va ieftini din iulie. Parlamentarii au decis reducerea TVA la 9%

Postat la: 11.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Berea la draft va avea, începând de vara aceasta, un preț redus, după ce parlamentarii au decis ca de la 1 iulie aceasta să aibă TVA-ul redus de la 24% la 9 procente. Amendamentul care specifică faptul că berea la draft este aliment a fost aprobat, miercuri, de deputați.

Argumentul principal a fost acela că măsura va duce la majorarea consumului, vor crește încasările la buget și se vor crea mai multe locuri de muncă. "S-ar putea colecta mai multe venituri prin creşterea vânzărilor de bere la draft, întrucât adaosul comercial este mai mare în HORECA, iar noi locuri de muncă vor putea fi create, mai ales pentru categorii defavorizate precum persoane mai puţin calificate, studenţi, tineri fără experienţă. Astfel, dacă prin această măsură s-ar crea un plus de consum de 100 000 hl de bere în zona HORECA, această evoluţie s-ar traduce prin efecte pozitive asupra încasărilor bugetare şi a ocupării forţei de muncă, net superioare faţă de aceeaşi evoluţie în zona de retail", se arată în motivarea amendamentului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE