Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Papa Francisc cere iertarea femeilor care au făcut avort

Postat la: 01.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Papa Francisc le-a cerut marţi preoţilor catolici să le ierte pe femeile care au făcut avort dacă acestea îşi caută mântuirea în Anul Milostivirii, care va începe pe 8 decembrie 2015 şi va dura până la 20 noiembrie 2016.

Intr-un mesaj adresat prelatului italian Rino Fischella, responsabil cu organizarea Anului Milostivirii, Suveranul Pontif prezintă o serie de dispoziţii pentru iertarea păcatelor, în special pentru bolnavi sau deţinuţi care nu pot merge la biserică pentru a se mântui. Cea mai sensibilă dispoziţie este cea cu privire la avort, considerat un păcat de Biserica Catolică.

„Preoţii vor putea, în Anul Milostivirii, să absolve păcatul avortului dacă cele care l-au înfăptuit caută pocăinţă", îi scrie papa prelatului italian. Avortul, o dramă existenţială şi morală Papa îşi exprimă de asemenea sensibilitatea faţă de femeile care au făcut avort. „Mă gândesc la toate femeile care au făcut avort. Cunosc foarte bine presiunea care le-a împins pe femei să ia această decizie. Am întâlnit multe femei care poartă în inimi cicatrici ale acestei alegeri dificile şi dureroase", afirmă papa.

„Ştiu că este o dramă existenţială şi morală", subliniază el. Anul Milostivirii, anunţat pe 11 martie, este prilejuit de împlinirea, la 8 decembrie 2015, a 50 de ani de la încheierea Conciliului Ecumenic Vatican II. Nu este prima dată când Suveranul Pontif argentinian abordează subiecte sensibile pentru catolici. Papa Francisc a luat apărarea persoanelor divorţate, le-a cerut catolicilor să nu procreeze „ca iepurii" şi a lăudat-o pe scriitoarea italiană Francesca Pardi, autoarea unei cărţi pentru copii ce include poveşti cu iepuroaice lesbiene şi un cuplu gay de pinguini.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE