Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












RCS&RDS, amendata din nou cu 10.000 de lei de catre ANCOM

Postat la: 19.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

RCS&RDS, operator controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a fost amendat in aceasta luna, cu 10.000 de lei, de catre autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) pe motiv ca nu si-ar informat corect si complet abonatii despre tarifele aplicabile pentru transmiterea de SMS-uri catre numarul scurt intern 1872 in cadrul concursului 'Castiga premii cu viteza 4G de la Digi Mobil si Pro FM!', precum si pentru ca a aplicat un tarif mai mare decat cel maxim reglementat pentru aceasta categorie de numere

Luna trecuta, RCS&RDS a mai luat o amenda de 10.000 de lei de la ANCOM, pentru ca ar fi refuzat portarea in propria retea pe cartela a numerelor care functionau pe baza de abonament in alte retele. RCS&RDS a fost, de asemenea, obligat sa restituie integral abonatilor participanti la concurs diferenta dintre costul suplimentar tarifat pentru transmiterea de SMS-uri catre numarul scurt intern 1872 si tariful pe care ar fi trebuit sa il incaseze pentru prestarea acestor servicii conform reglementarilor ANCOM.

ANCOM: RCS&RDS are obligatia de a restitui integral celor aproximativ 3600 de participanti la concurs sumele percepute suplimentar. La solicitarea HotNews.ro, oficialii ANCOM au mai transmis urmatoarele precizari legate de tarifele aplicate de RCS&RDS si numarul abonatilor afectati: "In cadrul concursului 'Castiga premii cu viteza 4G de la Digi Mobil si Pro FM!', operatorul RCS&RDS a aplicat un tarif de 0,062 Eur (TVA inclus) pentru transmiterea unui SMS catre numarul scurt intern 1872, in timp ce, pentru aceasta categorie de numere scurte (de forma 18x(y)), operatorul ar fi trebuit sa perceapa tarifele aplicabile in reteaua proprie, adica 0 sau 0,012 eur/ SMS cu TVA, in functie de tipul de abonament (tarife aplicabile in prezent).

Operatorul are obligatia sa restituie integral celor aproximativ 3600 de participanti la concursul desfasurat in perioada 12 octombrie - 12 noiembrie 2015, diferenta dintre costul suplimentar tarifat pentru transmiterea de SMS-uri catre numarul scurt intern 1872 si tariful pe care ar fi trebuit sa il incaseze pentru prestarea acestor servicii. RCS & RDS are obligatia de a le restitui utilizatorilor sumele totale corespunzatoare numarului de SMS-uri transmis de catre fiecare utilizator in parte".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE