Au apărut școlile de infractori cu profesori și programă. Ce învață copiii și cât plătesc părinții pentru un astfel de loc
Postat la: 01.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Părinții din satele sărace indiene plătesc mii de dolari pentru a-și trimite copiii la „școli" care îi pregătesc pentru o viață de infractor. „Profesorii" sunt membri ai bandei și criminali experimentați, scrie South China Morning Post.
Programa include lecții prin care copiii sunt învățați să ajungă gangsteri „profesioniști".
Trei sate din Madhya Pradesh, India centrală - Kadia, Gulkhedi și Hulkhedi - sunt renumite pentru că învață copiii să fure, scrie NDTV, din India. Părinții își trimit copiii, în jurul vârstei de 12 până la 13 ani, la aceste „școli de hoți" unde se alătură bandelor criminale locale și primesc pregătire de competențe.
Programa include furtul din buzunare, smulgerea de bagaje în locuri aglomerate, fuga de poliție și rezistența la bătaie. De asemenea, copiii sunt învățați cum să vândă alcool.
Un loc la o „școală de hoți" îi costă pe părinți între 200.000 și 300.000 de rupii (2.400 până la 3.600 de dolari).
Elevii provin de obicei din familii mai puțin educate și sărace. Ei sunt învățați cum să se integreze în familii bogate și să obțină intrarea la cele mai exclusiviste nunți din înalta societate. De altfel, după un an de școală, adolescenții dau examen de „absolvire", furând bijuterii la nunta celor bogați.
Se pare că educația interlopă le permite adolescenților să câștige de cinci până la șase ori mai mult decât taxele de școlarizare, iar părinții lor pot primi, de asemenea, o plată anuală de 300.000 (3.600 dolari) până la 500.000 de rupii de la șefii bandelor.
Poliția spune că peste 300 de copii din astfel de școli au fost implicați în furturi de la invitații prezenți la nunți în India. În 8 august, în timpul unei nunți în Jaipur, un oraș din nord-vestul Indiei, un hoț a furat o pungă cu bijuterii în valoare de 15 milioane de rupii (180.000 de dolari) și 100.000 de rupii în numerar. În martie, un bandit de 24 de ani care a absolvit o școală de hoți a furat o pungă de bijuterii la o nuntă în Gurgaon, nordul Indiei.
Inspectorul de poliție Ramkumar Bhagat a spus că, deoarece majoritatea infractorilor sunt minori, este „extrem de dificil" ca poliția să ia măsuri contra lor.
Persoanele condamnate pentru furt în India riscă până la șapte ani de închisoare și o amendă. Cu toate acestea, sistemul juridic al țării este mai blând atunci când infractorii sunt minori. În plus, și localnicii îi protejează și pe infractorii minori, ceea ce face și mai dificilă acțiunea poliției.
Astfel de școli de hoți au atras atenția pe scară largă pe rețelele sociale.
Un observator online a scris: „Acești copii ar fi putut folosi taxele de școlarizare pentru o educație formală. Mediul social sărac este cel care i-a dus la pierzanie", a scris un utilizator.
„Acești părinți își exploatează copiii pentru a comite infracțiuni pentru bani. Nu merită să fie părinți", a scris altul.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
O finalistă de la Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și pasată cu un blender de soțul ei
O finalistă de la Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și pasată cu un blender de soțul ei. Este știrea care a șocat întregul mapamond! Soțul femeii, acum în proces, a cerut să fie eliberat! Judecătorii i-au respins cererea!
-
Postul intermitent ascunde un pericol major: ce arată ultimele cercetări despre ceea ce se crede a fi sanatos
O nouă cercetare sugerează că postul intermitent, deși cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate și chiar reducerea riscului de demență, poate veni la pachet cu un risc crescut de cancer, scrie Science Alert.
-
Spaniolii au învățat "metoda românească" de a face plinul la mașină: Este cel mai eficient
Un clip viral în Spania dezvăluie un „truc românesc" (truco rumeno) despre cum să faci plinul la mașină în cel mai eficient mod posibil, arătând cum să introduci până și ultima picătură de benzină în rezervor.
-
Ursula e isterizata de Agenda 2030: Minuscula Europa vrea sa regleze temperatura globala. Restul lumii "isi bate joc" de planurile UE
Comisia Europeană le-a cerut miercuri guvernelor statelor membre ale UE care nu i-au trimis încă versiunea finală a planurilor lor energetice şi climatice să facă acest lucru cât mai curând posibil, insistând că aceste planuri reprezintă un "pas cheie" în obiectivul blocului comunitar de a atinge ţinta reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră fixată pentru anul 2030.
-
Mircea Geoană face o gafă monumentală în direct: "Dumnezeu să-i dea sănătate Regelui Mihai!"
Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, a făcut o gafă monumentală, în direct la PRO Tv, în emisiunea Andreei Esca. Vorbind despre Regele Mihai, i-a urat acestuia 'sănătate!'. Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, în Elveția.
-
Soția unui finalist la "Puterea Dragostei" a fost ucisă în Olanda. Bărbatul a aflat despre crimă în închisoare
Gabriel Vasiliu, finalistul celui de-al doilea sezon al emisiunii „Puterea Dragostei", a aflat din închisoare că soția sa, Ana Maria în vârstă de 34 de ani, a fost ucisă în Olanda.
-
Logo-ul Bluetooth are o origine interesantă care combină istoria nordică și simbolismul.
Acesta a fost creat prin combinarea a două rune ale scriptului viking, în special runele „Haglaz" (sig) și „Bjarkan" (ura), care reprezintă inițialele regelui danez Harald „Bluetooth" Gormsson, care a unit Danemarca și Norvegia în secolul al X-lea.
-
Ce trebuie să știe românii despre Declarația Unică Inteligentă și CNP-ul fiscal: "Nu se vor mai putea face erori. Nu este invaziv sau dăunător"
Actul normativ prin care actuala Declaraţie Unică va fi înlocuită cu o Declaraţie Unică Inteligentă (digitală) va fi promovat anul acesta, urmând ca, după adoptare, să fie aplicat din 2026, pentru veniturile anului 2025.
-
România conduce din nou în clasamentul celor mai scumpe piețe pentru electricitate. Vârful de preț a ajuns la 679 de euro/MWh
Energia electrică tranzacționată pe bursa pe piața pentru ziua următoare a ajuns miercuri, 11 septembrie, la aproape 152 de euro pe megawatt-oră în România, cel mai mare preț din Uniunea Europeană și țările învecinate.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Alfred Bulai a fost dat afară din casă de soție după scandalul de la SNSPA: Cei doi s-ar fi cunoscut pe vremea când Ana îi era studentă
- 2.O norvegiancă a slăbit 72 kg după ce a renunțat la dietele stricte care o lăsau înfometată. Ea folosește două metode pentru a nu-i fi niciodată foame
- 3.Nutriționist de la Harvard: Alimentul ultraprocesat nr. 1 care duce la căderi de energie, ceață mentală și iritabilitate. Iată ce trebuie mâncat în schimb
- 4.O consilieră de-a lui Klaus Iohannis e nemulțumită de impozitarea pensiei speciale: A dat în judecată Casa de Pensii
- 5.Cine era tânăra de 18 ani găsită moartă în casă, în Suceava. Trecutul ei este cutremurător. Ce s-a întâmplat cu polițistul cu care avea o relație
- 6.Nicole Kidman spune că scenele erotice din noul ei film au făcut-o să se întrebe „Ce am făcut?"
- 7."De ce nu mai vedem sex în filme?" Ce cred greii cinematografiei de la festivalul de film de la Veneția
- 8.S-a dus si cu postul intermitent in moda dietelor. Acum noua vedetă de postul fals
- 9.Se complică ancheta în urma morții actorului Mathew Perry din "Friends": Polițiștii fac arestări și extind ancheta
- 10.Testamentul lui Alain Delon a fost trimis copiilor săi. Ce a lăsat în urmă marele actor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu