Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












China a pedepsit mai mulți oficiali pentru niște desene din manualele școlare: minorii desenați erau urâți!

Postat la: 23.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

China a pedepsit 27 de angajați ai editurii de stat din domeniul educației pentru o serie de desene în manualele de matematică. Totul a început după ce o anchetă a precizat că portretizarea copiilor țării e una "urâtă". Unii din ei au fost sancționați, iar alții chiar concediați, informează Bloomberg.

Ministerul Educației a declarat că aproximativ 27 de angajați ai editurii de stat au fost mustrați sau concediați pentru ilustrații care "nu îndeplineau cerințele de bază ale educației morale".

"Stilul general al ilustrațiilor nu corespunde gusturilor estetice ale publicului. Unele dintre personajele ilustrate sunt urâte, dau dovadă de spirit și stil rău și nu reflectă imaginea pozitivă a copiilor din țara noastră", arată ministerul.

În luna mai, cărțile pentru Școala Elementară People's Education Press au stârnit o furtună de indignare pe rețelele de socializare chineze față de desenele elevilor cu ochi mici, pe care unii le-au numit rasiste, ale reprezentării explicite a organelor genitale masculine pe pantalonii băieților și copiilor în haine cu stele și dungi, care a fost văzută ca îmbrăcăminte pro-americană.

În luna mai, cel mai mare editor de manuale din țară a emis o scuză publică pe contul său oficial de WeChat, după ce a primit ordin să-și reproiecteze materialele pentru un semestru începând din septembrie.

Luni, Ministerul Educației a declarat că editorul nu înțelege scopul textelor educaționale. El a promis să consolideze conducerea Partidului Comunist asupra materialelor educaționale, astfel încât acestea "să adere întotdeauna la direcția politică corectă și orientarea valorică".

Autoritățile chineze au interzis canalelor de televiziune locale să arate bărbați cu un aspect feminin.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE