Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
George Buhnici a fost jefuit de două ori la rând în Barcelona. El a povestit cum a rămas fără bani și dă sfaturi

Postat la: 29.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

George Buhnici este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști și vloggeri din țara noastră. Recent, acesta s-a aflat în Barcelona, ocazie cu care a lansat un avertisment pentru toți românii care vizitează acest oraș.

Buhnici a povestit că a fost jefuit de două ori în timp ce se afla în orașul spaniol. În plus, el a oferit câteva sfaturi utile pentru cei care se confruntă cu o astfel de situație neplăcută. El s-a aflat recent în Barcelona, oraș renumit pentru obiectivele sale turistice unice în lume. Din păcate, orașul spaniol se confruntă de mai mult timp cu o mare problemă, și anume furturile.

George Buhnici atrage atenția asupra acestei reale probleme cu care se pot confrunta turiștii din Barcelona. În plus, vlogger-ul a povestit că în trecut a fost jefuit de două ori în timp ce se afla în orașul spaniol. Mai mult, el susține că este aproape o certitudine să fii jefuit când vizitezi Barcelona. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, Buhnici le recomandă românilor care ajung în acest oraș să-și ia toate măsurile de precauție și să nu se afișeze pe stradă cu obiecte scumpe.

„Să fii jefuit în Barcelona este aproape o certitudine. Din păcate, problema s-a agravat în ultimii ani. Și eu am fost jefuit de două ori aici, mai demult. Un coleg a fost jefuit acum doi ani. Iar astăzi stăteam de vorbă cu un tip din Singapore care îmi zicea că i s-au furat 800 de euro. De unde credeți? Din seiful din camera de hotel din Barcelona.

Se fură foarte mult aici. Este plin de oameni, plin de turiști, e un magnet orașul. Și e până la un punct normal să se întâmple. Dar cu toate astea se întâmplă de prea multă vreme, iar autoritățile nu i-au măsuri. Și tocmai de aceea, pentru că ți-am zis că probabilitatea este foarte ridicată, ca la un moment dat, poate și tu să o pățești dacă vei călători în Barcelona, am o rugăminte la tine. Ia toate măsurile de prevedere, încuie lucrurile, nu te afișa cu obiecte scumpe, știi toată treaba asta", a spus Geroge Buhnici.

George Buhnici îi sfătuiește pe cei care cad victime hoților din Barcelona să se ducă imediat la poliție, despre care are o părere foarte proastă. Totuși, raportarea furturilor este extrem de importantă, în caz contrar acestea nu intră în statisticile poliției spaniole. Buhnici consideră că problema jafurilor din orașul spaniol va putea fi rezolvată doar dacă cei păgubiți vor reclama fiecare incident de acest gen.

„Însă, dacă cumva o să ai ghinionul să fii furat, jefuit, sau să pățești ceva cu hoți sau infractori în Barcelona, promite-mi că ții minte chestia asta. Te vei duce la poliție sau la Mosos de Squadra și nu pleci de acolo până nu îți dau hârtie la mână că ai fost furat. Să zic de ce. Am vorbit cu un amic din poliție care a avut legătură cu spaniolii și aceștia nu raportează infracțiunile. Chestia asta durează de atât de mult timp pentru că pur și simplu polițiștii de aici freacă duda, ca să nu aș vrea să cred că sunt în complicitate cu hoții, și nu vor lua măsuri și nu vor face nimic pentru turiști. Câtă vreme turiștii nu se plâng, mulți dintre ei nici nu se mai duc la poliție, pentru că se așteaptă să fie pierdere de vreme. Li s-a dus vestea polițiștilor de aici și nu fac nimic ca să recupereze banii furați, după care dacă chiar te duci, o să tragă de timp. E foarte important să facem fiecare dintre noi chestia asta, spuneți-le și cunoscuților, pentru că dacă aceste furturi nu sunt raportate și nu primești hârtie la mână de la poliție, nu intră în statistică.", a mai spus Buhnici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE