Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Legenda micului românesc: Cum s-a "născut" dintr-o greșeală cel mai îndrăgit preparat la grătar!

Postat la: 20.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primul mic a fost mâncat în Centrul Vechi, din București, fiind descoperit accidental, dintr-o eroare culinară. În urmă cu mai bine de un secol, Iordache Ionescu, un bucătar din Capitală, era renumit pentru preparatele sale la grătar, dar mai ales pentru rețeta sa de cârnați, renumită în tot orașul.

Se pare că, într-o zi, mațele în care învelea carnea tocată s-ar fi terminat, astfel că a luat o decizie controversată pentru a nu-și pierde clienții care deja stăteau la coadă, și anume să pună carnea direct pe grătar. Primul client care a gustat inovația a rămas surprins de gust, astfel că micii au devenit noua atracție a restaurantului din Centrul Vechi. Datorită succesului, cu timpul mai toate localurile au început să servească mici.

Înainte de al Doilea Război Mondial, la aproape orice colţ de stradă există o bodegă în care se serveau mici. Pe de altă parte, Moghazehi Mehrzad, unul dintre pasionaţii artei culinare, a declarat că micii provin din Turcia, de acum 300-400 de ani și că este un kebab reinterpretat. Din reţeta originală de mici fac parte chimenul şi ienibaharul, condimente folosite foarte des de turci, fiind adaptată de fiecare zonă după gusturile şi obiceiurile culinare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE