S-a dus si cu postul intermitent in moda dietelor. Acum noua vedetă de postul fals
Postat la: 03.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Metoda postului fals e mai eficientă decât postul intermitent, iar experții apăruti peste noapte alaturi de influenceri explică de ce ar trebui să începeți acum aceasta noua modă de pe piata dietelor.
Postul simulat sau postul fals este o metodă alternativă de post care este considerată de unii experți ca fiind mai eficientă decât postul intermitent. Cu postul simulat, organismul beneficiază de avantajele abținerii de la mâncare și asta pentru că puteți consuma alimente în continuare.
Dieta care imită postul (FMD - Fasting Mimicking Diet) a fost dezvoltată în SUA, la Longevity Institute din cadrul Universității California de Sud, sub conducerea cercetătorului în domeniul îmbătrânirii Valter Longo. Diferența față de alte tipuri de restricție calorică: mimarea postului nu este o „dietă zero" clasică în care te înfometezi și ai o dispoziție proastă.
De asemenea, nu este comparabil cu postul intermitent. Cu postul fals doar pretinzi că postești cu adevărat. Se presupune că efectele pozitive se materializează oricum. „Cu postul simulat, consumați aproximativ 1 000 de calorii pe zi timp de cinci zile", spune Bernd Kleine-Gunk, președintele Societății germane de medicină anti-îmbătrânire. Aceasta este „aproximativ jumătate din cantitatea normală".
Dieta constă în carbohidrați complecși, cum ar fi salata și legumele, grăsimi sănătoase, cum ar fi cele găsite în nuci, avocado și ulei de măsline, precum și proteine vegetale, cum ar fi cele găsite în leguminoase. Puteți mânca de trei ori pe zi. Cu toate acestea, puteți renunța la carbohidrații simpli, cum ar fi orezul alb, pâinea și pastele, zahărul și - ceea ce poate părea necunoscut celor care sunt obișnuiți să postească și să piardă în greutate - proteinele animale.
„Proteinele animale dau organismului semnalul de a crește", spune Bernd Kleine-Gunk, explicând contextul postului. „Cu postul simulat, însă, vrei să obții opusul". Scopul nu este de a „hrăni" celulele, ci de a le oferi o pauză de la procesele de acumulare. „Doar în timpul acestei pauze, în modul stand-by, organismul dizolvă celulele defecte sau vechi și le reciclează materialul". Acest proces se numește autofagocitoză sau autofagie. El se bazează pe un fel de sistem intern de eliminare a deșeurilor din celulă, care determină reînnoirea sau „întinerirea" acesteia.
Potrivit expertului anti-îmbătrânire, postul simulat declanșează și alte procese metabolice pozitive: De exemplu, cetoza, sau arderea grăsimilor. „Organismul nu intră într-o stare de cetoză în timpul postului intermitent", spune Kleine-Gunk. Acest lucru se datorează faptului că organismul și-a epuizat rezervele de carbohidrați abia după perioade mai lungi de post și abia atunci începe să utilizeze rezervele de grăsimi. Prin urmare, faza de restricție calorică a postului intermitent este prea scurtă pentru a obține efecte anti-îmbătrânire de durată.
Un mic dejun tipic pentru postul fals ar fi un smoothie de legume, de exemplu. Este permisă și o ceașcă de cafea. Pentru prânz și cină, se servesc curry de legume cu linte și lapte de cocos, salate sau supe. Trei până la patru căni de ceai neîndulcit și apă sunt adăugate pe parcursul zilei. Ciclul de post de 5 zile poate fi repetat aproximativ o dată la trei luni. Între timp, este indicat să mâncați conform așa-numitului principiu sirtfood. Numele provine de la sirtuine, un grup de enzime endogene, multifuncționale. Activitatea lor este stimulată în mod specific de consumul anumitor substanțe vegetale secundare.
Cei care încearcă să mănânce conform acestui principiu între fazele de post susțin și reînnoirea celulară. Bernd Kleine-Gunk vorbește despre „activatorii sirtuinei". Aceștia sunt conținuți în broccoli, kale, mere, afine, nuci, ulei de măsline, ceapă, turmeric, cafea și vin roșu, de exemplu. „Un mic dejun activator de sirtuină ar fi terciul de quinoa sau quark-ul cu ciocolată și tonka. Ambele pot fi consumate cu fructe de pădure proaspete", spune expertul.
Pentru prânz și cină, sunt potrivite mâncăruri precum tocăniță de varză creață și ciuperci cu hrișcă, paste orecchiette cu broccoli sau supă de varză kale cu chifteluțe. De asemenea, puteți lua gustări în perioada dintre zilele de post. De exemplu, batoane de muesli de casă sau bile „superfood" din sâmburi, semințe și fructe uscate.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Matrix e real: De ce nu pot oamenii sa se deconecteze de la Sistemul care oferă iluzia realitații programabile
În The Matrix, când Morpheus îi spune lui Neo că „mulți nu sunt pregătiți să se deconecteze de la sistem”, el vorbește despre un adevăr profund despre natura umană, care reflectă atât lumea fictivă a poveștii, cât și condiția metafizică a societății din viața reală.
-
Ceva foarte neobișnuit a fost observat în galaxia noastră. O explozie centro-galactică ii pune pe cercetatori pe gânduri
Pe măsură ce oamenii de știință folosesc telescoape avansate pentru a explora cerul, aceștia au făcut descoperiri surprinzătoare care pun la îndoială înțelegerea noastră a Universului. Observațiile recente cu telescopul spațial cu raze X eROSITA au dezvăluit o structură masivă asemănătoare unei bule în apropierea centrului galaxiei noastre.
-
Un oficial NATO dă semnalul: Ucraina ar avea un motiv militar întemeiat pentru a ataca în adâncime teritoriul Rusiei
Un oficial NATO dă un semnal uriaș! Ucraina ar avea un motiv militar întemeiat să atace mai adânc pe teritoriul Rusiei folosind arme occidentale.
-
S-a suit "scroafa"-n sondaj! Lui Simion ii tremură fundu' că-l agresează sexual-electoral madam Șoșoacă
E ultra-cunoscuta zicerea lui George Simion in parlament, exasperat de Diana Sosoacă: "Te agresez sexual, scroafo!", agresiunea limitandu-se insa la o palma data peste mobilul senatoarei.
-
Americanii au uitat harta unei baze militare cheie într-un vehicul capturat de ruși in Ucraina
Americanii dintr-un vehicul de luptă al infanteriei Bradley trimis în Ucraina ca parte a ajutorului militar au uitat harta uneia dintre cele mai mari baze militare din țară, a relatat corespondentul RIA Novosti.
-
Au peștii sentimente? Oamenii de știință cred că se apropie de un răspuns
Cercetările care sugerează că anumite specii pot învăța, experimenta durere și formează relații au implicații pentru atitudinea noastră față de cel mai consumat animal din lume, scrie The Guardian.
-
Răspunsul lui Putin la rachetele cu rază lungă ale Ucrainei ar putea include un test nuclear
Opţiunile lui Vladimir Putin de a riposta dacă Occidentul permite Ucrainei să folosească rachetele sale cu rază lungă de acţiune pentru a ataca Rusia ar putea include lovirea resurselor militare britanice din apropierea Rusiei sau, în extremis, efectuarea unui test nuclear pentru a-şi arăta intenţia, au declarat analişti.
-
Elon Musk, păzit mai bine decât un șef de stat. Cum acționează echipa de securitate a miliardarului
Elon Musk, în vârstă de 53 de ani, și-a cultivat de mult timp imaginea unei personalități de tip „diavol", călătorind prin lume, ieșind cu alți moguli, lideri mondiali și celebrități și fumând iarbă în public.
-
Din ce este făcută cafeaua fără boabe devenită atât de populară: "Provoacă defrișări masive"
Producătorii de cafea din SUA și Europa se reorientează, iar acest lucru ar putea impune un trend în rândul consumatorilor de cafea. Noua modă este „cafeaua fără boabe". Cei care sunt pionieri în domeniu, precum compania Atomo din Seattle, se simt jigniți dacă produsele sunt numite substitut al cafelei.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Nutriționist de la Harvard: Alimentul ultraprocesat nr. 1 care duce la căderi de energie, ceață mentală și iritabilitate. Iată ce trebuie mâncat în schimb
- 2.O norvegiancă a slăbit 72 kg după ce a renunțat la dietele stricte care o lăsau înfometată. Ea folosește două metode pentru a nu-i fi niciodată foame
- 3.Nicole Kidman spune că scenele erotice din noul ei film au făcut-o să se întrebe „Ce am făcut?"
- 4."De ce nu mai vedem sex în filme?" Ce cred greii cinematografiei de la festivalul de film de la Veneția
- 5.S-a dus si cu postul intermitent in moda dietelor. Acum noua vedetă de postul fals
- 6.Testamentul lui Alain Delon a fost trimis copiilor săi. Ce a lăsat în urmă marele actor
- 7.Spaniolii au învățat "metoda românească" de a face plinul la mașină: Este cel mai eficient
- 8.Ea este regina drogurilor pentru VIP-uri: A fost reținută, după ce a murit Matthew Perry - actorul din Friends
- 9.Cum faci o femeie fericită. Actorul Florin Călinescu susține că știe secretul: "Se plictisește foarte repede"
- 10.Val de demisii la Kanal D. Prezentatoarea meteo a explicat motivul: "M-a făcut să pun pe hold"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu