Călin Georgescu, suspectat de implicare într-o schemă de fraudă care are legături cu mafia drogurilor din Spania
Postat la: 04.02.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

Călin Georgescu, fostul candidat la alegerile prezidențiale, este suspectat de implicare într-o schemă de fraudă care are legături cu mafia drogurilor din Spania.
Într-un interviu pentru Antena 3 CNN, jurnalistul italian Edoardo Anziano a detaliat conexiunile omului de afaceri Massimiliano Arena cu o bancă fictivă, care este parte a unei anchete internaționale de fraudă.
Numele lui Arena este menționat și într-o plângere depusă la DIICOT, în care Călin Georgescu, alături de omul de afaceri Ionel Rusen și fostul ofițer MAI Ion Negoescu, sunt acuzați că au escrocat un antreprenor din Buzău cu suma de 1 milion de euro.
În plângerea depusă la DIICOT, antreprenorul buzoian afirmă că Georgescu, cunoscut prin intermediul unui prieten comun, Ion Negoescu, i-ar fi propus să se implice într-o afacere legată de tranzacții cu aur.
Georgescu i l-ar fi recomandat acestuia pe Ionel Rusen, un om de afaceri din anturajul său, pentru a facilita obținerea unei linii de credit de la Wealth Bank Transfer Ltd, o bancă din Elveția, reprezentată de italianul Massimiliano Arena, conform informațiilor furnizate de G4Media.
Pentru a accesa o linie de credit de până la 6 milioane de euro, lui Răzvan Leu i s-a solicitat să plătească o garanție de 1,1 milioane de euro. Antreprenorul din Buzău susține că a efectuat această plată la sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022.
Cum linia de credit a întârziat, în octombrie 2022, omul de afaceri a solicitat restituirea sumei de un milion de euro. În scurt timp, el a realizat, însă, că a fost escrocat.
Afaceristul susține că, pentru a-l liniști, Călin Georgescu i-ar fi promis că îi va returna banii după ce va primi finanțarea de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru campania prezidențială din 2024.
Răzvan Leu a depus, în cele din urmă, o plângere penală la DIICOT împotriva lui Călin Georgescu, Ion Negoescu, Ionel Rusen și Massimiliano Arena, acuzându-i de constituirea unui grup infracțional organizat și de înșelăciune.
Buzoianul susține, în plângerea depusă la DIICOT, că a fost victima unui grup infracțional organizat care l-a înșelat cu un milion de euro. Ionel Rusen este acuzat de mai mulți antreprenori, inclusiv din România, că ar fi comis escrocherii împotriva lor, în timp ce Massimiliano Arena este menționat într-o anchetă internațională de fraudă.
Banca elvețiană care urma să ofere creditul buzoianului era reprezentată de Massimiliano Arena, un antreprenor italian. O investigație jurnalistică din Italia a dezvăluit o rețea complexă formată din 450 de firme implicate în escrocherii transfrontaliere.
Massimiliano Arena a fost co-director al BBP Bandenia PLC, compania emblematică a grupului bancar Bandenia, care a fost implicată într-un scandal major în Spania.
Jurnalistul de investigații italian Edoardo Anziano a urmărit acest grup bancar până la Londra.
„Noi de la Irpi Media împreună cu alți colegi coordonați de Network OCCRP am făcut o anchetă în care am întâlnit și numele lui Massimiliano Arena.
Această anchetă se concentrează pe o bancă care se numește Bandenia. E un întreg de mai multe societăți în diverse țări ale lumii și își are originea în Spania, ai căror directori spanioli au fost condamnați pentru spălare de bani proveniși din traficul de cocaină din partea unei traficante de droguri, cunoscută drept Regina Cocainei.
După această anchetă și condamnări în Spania, sediul băncii s-a mutat și au început să fie implicați în societăți conexe acestei bănci o serie de personaje italiene, printre ele și Massimiliano Arena", a explicat jurnalistul italian pentru Antena 3 CNN.
La Londra, jurnalistul italian a descoperit un bloc pustiu.
„Noul sediu al băncii era dificil de localizat, societatea principală era la Londra, nu mai era în Spania, însă mai erau o serie de societăți, unele dintre conduse sau în proprietatea lui Massimiliano Arena, care aveau de exemplu sediul în Republica Cehă. Toate aveau și numele Bandenia în titlul societății, dar erau răspândite în toată Europa de Est, cum ar fi în Ungaria sau Republica Cehă. Dar cartierul general se afla la Londra.
Doar că atunci când noi am mers la sediul acestei bănci de la Londra am găsit un bloc gol, nu era nimeni acolo, nu știa nimeni nimic despre banca Bandenia", a explicat omul de presă.
Massimiliano Arena a reușit să evite până acum o întâlnire cu jurnaliștii și se cunosc foarte puține despre identitatea sa.
„Personal nu l-am cunoscut niciodată (pe Massimiliano Arena n.red.). Este un om de afaceri care a reușit să cucerească mulți clienți cu siguranță", a spus jurnalistul italian.
Massimiliano Arena a reușit să evite, până în prezent, o întâlnire cu jurnaliștii, iar informațiile despre identitatea sa sunt extrem de limitate.
„Personal nu l-am cunoscut niciodată (pe Massimiliano Arena n.red.). Este un om de afaceri care a reușit să cucerească mulți clienți cu siguranță", a mai spus Edoardo Anziano.
„Noi am citit în ziarele locale italiene că începând cu anul 2023, împreună cu alţi colegi ai săi, a fost mai întâi cercetat, apoi trimis în judecată de către Procuratura din localitatea Barcellona Pozzo di Gotto, în Sicilia pentru infracţiunea de prestarea abuzivă de servicii și activități de investiții. Deci acum este trimis în judecată şi procesul este în desfăşurare pentru o speţă care nu priveşte banca Bandenia, ci priveşte societatea sa de intermedieri financiare, o societatea care se numeşte Giabardo, care are sediul în Republica Cehă, prin intermediul căreia el propunea nişte investiţii, asta conform acuzaţiilor, desigur, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la proba contrară, propunea investiţii care se întorceau cu 10% mai mult, dar fără să aibă licenţa de a exercita intermedierea financiară", a explicat pentru sursa citată Anziano.
Jurnaliștii italieni au discutat și cu Massimiliano Arena. Acesta a afirmat că nu are nicio legătură cu frauda și susține că este el însuși o victimă.
„Nouă Arena ne-a spus că el nu este implicat deloc în aceste activităţi şi asta susţin şi alte persoane. Mulţi dintre cei pe care noi îi regăseam în diversele societăţi Bandenia. Aceştia ne spuneau: Nu este semnătura mea, nu e originală, sunt la rândul meu victimă a unei înşelătorii. Este un mare joc în care nu se înţelege bine cine e victima şi cine este escrocul", a mai declarat Edoardo Anziano.
În plângerea depusă la DIICOT, Ionel Rusen este menționat ca fiind implicat, fiind prezentat omului de afaceri din Buzău de către Călin Georgescu ca un antreprenor de încredere care gestionează milioane de euro. Se susține că Rusen ar fi preluat discuțiile cu afaceristul român de la Georgescu.
Ionel Rusen afirmă că are o prietenie de peste 10 ani cu Călin Georgescu, însă neagă orice implicare comună într-o escrocherie.
„Nu am avut nicio treabă, nu am discutat despre aceste lucruri niciodată. Nu am avut nicio afacere cu dânsul, noi ne-am cunoscut afară și am rămas prieteni. (...) Eu am locuit foarte mulți ani în Italia, ne-am cunoscut într-o conjunctură, prieteni comuni, la o cină el fiind roman, eu fiind român am rămas în contact și mai discutam din când în când, dar nu de familie, de business. (...) Eu chiar am rămas surprins când am aflat că vrea să candideze la prezidențiale", a declarat Rusen.
Omul de afaceri constănțean a menționat că, pe parcursul șederii sale în străinătate, Călin Georgescu a avut parte de un „job foarte bun".
„Dânsul lucra la Națiunile Unite. Toată perioada în care a stat în Austria și mi se pare că avea un birou în Geneva unde se prezenta...dar astea sunt lucrurile dânsului personale", a spus Ionel Rusen.
În plus, când a fost întrebat despre acuzațiile fostului proprietar al Interagro, Ioan Niculae, care susține că l-ar fi înșelat cu 400.000 de euro, precum și despre declarațiile lui Francisc Dokonal, care afirmă că Georgescu i-a solicitat 50 de milioane de euro în biroul său, Ionel Rusen a lansat și el acuzații.
„Uitați, domnul Niculae, domnul Dokonal, domnul Becali...Știți cine e Dokonal? Acel domn este un infractor, știți că 20 dintre angajații lui l-au dat în judecata ca nu i-a plătit și a dat țeapă la oameni că nu i-a plătit?", a a firmat Ionel Rusen.
Omul de afaceri a respins toate acuzațiile formulate în plângerea DIICOT și a afirmat că nu a discutat cu Călin Georgescu despre această investigație.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Ucrainienii abia mai rezistă. Putin vrea să cucerească urgent Odesa și să aibă graniță comună cu România si să înglobeze Transnistria
Vladimir Putin vrea sa cucereasca Odesa pentru a taia accesul Ucrainei la principalul sau port la Marea Neagra, a relata ...
-
Info Sud-Est: Containere ale flotei iraniene, aflată sub sancțiuni UE și SUA, ajung în Portul Constanța, în timp ce Autoritatea Vamală spune că nu știe ce mărfuri intră în țară
Dupa ce flota maritima a Iranului a intrat sub sancțiunile Uniunii Europene pentru ca transporta drone pentru Rusia, con ...
-
RepoterIs - La Facultatea de Mecanică, de la decan în jos toți sunt rude: soți și soții, tați și copii. Tablou de familie cu profesori, noră, nepoată, fiu
Cei mai importanți profesori ai Facultații de Mecanica din cadrul Universitații Tehnice lucreaza alaturi de rudele lor a ...
-
O analiză de excepție: Războaie diabolice declanșate de știri false. Reînarmarea este rodul propagandei pe fondul spălării pe creier a maselor
„Inima" Papei „sangereaza cand se gandește la Ucraina, la situația tragica și inumana din Gaza și la Orientu ...
-
Tucker Carlson dezvăluie complotul lui Rupert Murdoch de a-l înlătura pe Donald Trump
Fostul prezentator al Fox News, Tucker Carlson, a afirmat ca familia Murdoch a incercat sa-l recruteze pentru a candida ...
-
E prăpăd: Armata israeliană ascunde amploarea reală a pierderilor după violentele atacuri cu rachete hipersonice iraniene
Israelul a recunoscut ca a fost lovit de peste 50 de rachete trase de Iran si care au ucis 28 de persoane in cele 12 zil ...
-
Efectul Palantir: Armata SUA recrutează titani din Silicon Valley ca locotenenți-colonei. O nouă eră a fuziunii dintre tehnologie și armată
Într-o mișcare revoluționara care a provocat valuri atat in sectorul tehnologic, cat și in cel al apararii, Armata ...
-
Averile miniștrilor din Guvernul Bolojan. Care sunt cele mai bogate persoane din cabinet
Averile miniștrilor din Guvernul Bolojan variaza destul de mult. Daca unii au mai multe proprietați și conturi in banci, ...
-
Algoritmul Palantir a scos la iveală acuzația nucleară cheie care a declanșat războiul dintre Israel si Iran
Autor: Alastair Crooke Rezoluția Consiliului AIEA din 12 iunie 2025 privind „nerespectarea" obligațiilor Iranului ...
-
Arena haLeilor: Vicepremierul de cartel Dragoș Anastasiu in fruntea bucatelor puse pe masa interlopului Nicu Gheară
Firma vicepremierului Dragoș Anastasiu, cel care vrea sa reformeze statul ca in emisiunea "Arena Leilor" - unde a presta ...
-
Bani de mâncare de la stat și pentru cei cu salarii de peste 12.000 lei. Cine mai primeste indemnizatie de hrana si cât
Mii de bugetari, inclusiv cei cu salarii lunare de peste 10.000 de lei, continua sa incaseze lunar diferite sporuri de l ...
-
Escrocheriile penibile ale viitorului ministru al Economiei: Și-a „vândut"apartamentul din București ca să încaseze bani pentru chirie de la Parlament
Deputatul de Gorj, Radu Miruța, nominalizat de USR ministrul economiei și digitalizarii, are multe afaceri dubioase la a ...
-
SCENARIU PROBABIL POST-APOCALIPTIC: BUCUREȘTI DUPĂ UN ATAC NUCLEAR!
Context de declanșare: Pe fondul unui conflict regional escaladat (de exemplu, intre NATO și o putere eurasiatica), Bucu ...
-
Cum l-a păcălit Netanyahu pe Trump sa atace Iranul. A avut intr-adevar Mossad informatii ca iranienii muta activele nucleare si pun focoase pe rachetele hipersonice?!
Președintele american Donald Trump a anunțat, duminica dimineața, ca SUA a efectuat un „atac foarte reusit" impotr ...
-
STENOGRAME DNA - Cum se pensionau militarii cu șpagă la șeful secției de Neurochirurgie de la "Carol Davila": "Vrei să intri în comisie?"
Mai mulți militari ar fi dat șpagi șefului secției de Neurochirurgie de la Spitalul "Carol Davila", Marian Mitrica, pent ...
-
Directorul CFR Călători: "Am peste 11.000 de euro pe lună. Ce înseamnă angajat al statului? Trebuie să mor de foame?!"
Traian Preoteasa, directorul CFR Calatori, a fost intrebat intr-o conferinta de presa despre declaratia sa de avere si c ...
-
Scandal monstru pe Bulgaria: Politico acuză că guvernul de la Sofia a redus artificial inflația pentru a intra în zona euro
Politico publica o ancheta exploziva, acuzand ca Bulgaria, aproape de aderarea la zona euro, ar fi „manipulat" dat ...
-
Rusia și-a orientat strategia pentru a pune mâna pe România: "Rețeta nu e complicată, dar e pusă ingenios în practică"
Cercetator al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga" al Academiei Romane și specializat in istoria fostei URSS și ...
-
LISTA integrală a celor aproape 100 de măsuri fiscale discutate de către partide pentru reducerea deficitului
Cele patru partide care vor sa formeze coaliția de guvernare au discutat o lista cu aproape 100 de masuri posibile pentr ...
-
Ritualuri satanice în Israel: Un imens scandal izbucneste sub pretextul respectării traditiilor religioase
Un recent raport de investigație realizat de Israel Hayom a dezvaluit un model de abuz sexual ritual și manipulare psiho ...
-
Să fie doar Teoria Conspiratiei?! „Opțiunea Samson" a Israelului include orașe americane si europene pe lista țintelor nucleare
O serie de documente publicate saptamana aceasta, obținute in urma unui atac cibernetic asupra serverelor serviciilor de ...
-
Vehiculele electrice colectează cantități uriașe de date, inclusiv informații psihologice, genetice și medicale
Un recent reportaj de investigație difuzat pe Channel 5 a explorat riscurile legate de securitatea datelor și confidenți ...
-
Prețul incompetenței: Mitul tarifelor mici la Hidroelectrica. Cât plătim de fapt pe energie față de restul tarilor din UE
Hidroelectrica este, potrivit prețurilor anunțate recent pentru contractele pe care le va semna cu consumatorii casnici ...
-
Zeci de parlamentari cu imobile în București și Ilfov primesc bani de chirie. Care sunt cele mai sonore nume
Zeci de parlamentari primesc bani de chirie deși au imobile in București sau Ilfov. Cei mai mulți dintre aceștia sunt de ...
-
Dezvaluiri explozive - Serviciile secrete iraniene despre șeful AIEA Rafael Gross : "Lucrează în cooperare cu Israelul!"
Serviciile de informații iraniene au anunțat ca dețin documente care arata ca șeful Agenției Internaționale pentru Energ ...
-
O ilegalitate imensa la AMEPIP: Cu o depăsire a termenului de doua luni, incompetentul Cătălin Hojda e (re)numit la conducerea interimară in ciuda Comisiei Europene
Premierul interimar al Romaniei, Catalin Predoiu, profita de haosul din tara si de faptul ca atentia opiniei publice e c ...
-
Mafia lui Burduja stie cum sa SAPE statul! O operatiune de 132 de milioane de euro din bani publici
Scenariul de coșmar al corupției sistemice se rescrie in sectorul energetic. Protagoniști: SAPE S.A., doua SRL-uri-fanto ...
-
Rusia a angajat fermieri africani pentru a face șampon, apoi i-a trimis la război in Ucraina
Migranții disperați atrași la Moscova de anunțuri false de angajare sunt folosiți pentru a consolida forțele de invazie ...
-
OZN-urile au fost folosite de Pentagon pentru a masca cele mai obscure programe militare ale SUA
O echipa a Pentagonului, insarcinata de Congres sa investigheze presupuse programe secrete privind tehnologie extrateres ...
-
Paradoxul "Burduja" - bani pentru mafie: România produce din ce în ce mai multă energie solară, dar o oprește voit dintr-un motiv bizar
Parcurile fotovoltaice se inmulțesc rapid in Romania, capacitatea instalata trecand deja de 2.400 MW și noi proiecte fii ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu