Cum a fost sabotat statul român în plină criză Covid-19 prin Afacerea "Romarm, măști de protecție"
Postat la: 08.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Este afacerea „Romarm, măști de protecție" un adevărat atentat la siguranța națională? Avem de-a face cu un șantaj și un sabotaj la care a fost supus statul român în plină criză cauzată de pandemia Covid-19?
Colegii de la mainnews.ro au realizat o anchetă jurnalistică pe marginea acestui subiect, din care reiese că au fost interese majore pentru ca statul român să dea chix într-o afacere de peste jumătate de milion de dolari. Se spune că afacerea „Romarm, măști de protecție" este una eșuată din start, asta fiindcă statul român n-a fost capabil să devină un furnizor puternic pe piața echipamentelor medicale de protecție. Așa o fi, din exterior, dar privită și din altă perspectivă povestea arată puțin altfel - nu s-a dorit ca România să devină un jucător important pe piața măștilor de protecție! Și, atunci, se nasc câteva întrebări, cum ar fi cine a avut interese personale și care au fost jocurile de culise/ piedicile puse pentru ca Romarm să dea chix?
La sfârșitul primăverii, când a pandemia Covid-19 a măturat totul în cale, s-a luat decizia ca România să își asigure producția de măști de protecție, căci țara era dependentă de produsele din import. Astfel s-a ajuns la soluția Romarm, companie a statului român cu atribuții în asigurarea de capabilități de apărare. Însă o inițiativă ce părea curajoasă, de folosire a firmelor de stat pentru asigurarea echipamentelor sanitare de protecție, s-a transformat într-un eșec răsunător
În prezent, Romarm anunță că producătorul chinez cu care a încheiat un contract, a trimis patru linii noi de producție, menite a le înlocui pe cele vechi, ce nu mai erau funcționale. Cifrele arată că până acum compania Romarm a reușit să furnizeze 230.000 de măşti de protecție, printre clienți regăsindu-se câteva ambasade străine din țară, firme private, plus Spitalul Judeţean Târgovişte.
„Vă comunicăm faptul că, de la începutul lunii aprilie 2020 și până în prezent, compania a produs, în regim de omologare a produselor și testare a liniilor de fabricație, în vederea trecerii la producția de masă, două tipuri de măști de față de unică folosință, respectiv:
3 PLY aproximativ 4 milioane bucăți;
N 95/FFP 2 aproximativ 40.000 bucăți.
Compania Romarm a comercializat până în prezent 230.000 bucăți unor ambasade cu sediul în România, unor firme private, precum și Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Cantitatea de măști produse și nevândute este depozitată în condiții optime de păstrare și igienă în vederea valorificării și sunt în limita termenului de garanție. Investiția efectivă este a CN Romarm SA achiziționată cu fonduri obținute prin credit bancar în cuantum de aproximativ 685.906,20 USD și nu din fonduri publice", a transmis Romarm, conform sursei citate. Cifrele furnizate sunt foarte mici față de potențialul României, ca să nu mai vorbim de așteptările oamenilor.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Cui i-a lăsat averea prinţul Philip. Ducele de Edinburgh a strâns în timpul vieţii aproximativ 25 de milioane de euro
Prinţul Philip, care şi-a dedicat viaţa reginei Elisabeta a II-a, acţiunilor caritabile şi misiunilor din cadrul Commonwealth, nu avea în conturi mai mult de 25 de milioane de euro, avere acumulată timp de peste şapte decenii.
-
Un dinozaur diplodocus cât un bloc cu patru etaje a apărut în pădurea de la Râşnov
Dino Parc Râşnov bate un nou record: cel mai mare parc cu dinozauri şi un muzeu în aer liber din Europa de Sud-Est are, de acum, şi cel mai înalt dinozaur.
-
Ca sa nu intre Şoşoacă peste ei, membrii Comisiei Juridice s-au încuiat în sală!
Comisia Juridică a Senatului s-a reunit, miercuri, iar membrii au decis să solicite Agenţiei Naţionale de Medicamente şi Dispozitive Medicale, precum şi unei structuri din cadrul MApN să verifice dacă masca de plastic a senatoarei Diana Şoşoacă este conformă cu normele sanitare de protecţie împotriva COVID-19.
-
Bătălia pentru sănătate: Costache sau Cîrstoiu? Unul e scos din joc de dosarul de la DNA si de Orban desi e dorit de Iohannis
Demiterea lui Vlad Voiculescu a dus la mari tensiuni în coaliția de guvernare. Prin prestația dezastruoasă a ministrului pluserist, "USR-PLUS s-a lins pe bot de vreo altă nominalizare," susțin sursele din Palatul Victoria.
-
Ciolacu îl acuză pe Iohannis că "doarme neîntors": "Dar pentru ţară ce faceţi incompetenţilor?"
Marcel Ciolacu îl numeşte pe Klaus Iohannis „artizanul" crizei politice declanşate în urma revocării lui Vlad Voiculescu, acuzând că nu se implică pentru a remedia situaţia. Liderul PSD îi numeşte pe cei aflaţi la cârma ţării „incompetenţi", acuzând, printre altele, că astăzi au murit încă 195 de oameni.
-
Băieţel de şase ani supus la perversiuni sexuale de iubitul mamei sale
Un bărbat dintr-o cumună din zona de munte a judeţului Suceava a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de viol în formă continuată şi rele tratamente aplicate minorului.
-
BNR anunţă noi reguli pentru criptomonede: "Sunt extrem de volatile şi riscante!"
BNR atrage atenţia că monedele virtuale continuă să reprezinte active speculative foarte volatile şi extrem de riscante, cu un potenţial ridicat de a genera pierderi financiare la nivelul investitorilor.
-
PSD: Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să iasă din letargie şi să rezolve criza politică majoră din "Guvernul Său"
PSD îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să iasă din letargia în care se află de mai multe săptămâni şi să intervină public pentru rezolvarea crizei politice majore din „Guvernul Său", arată un comunicat de presă al partidului. Principala prerogativă constituţională a şefului statului este de a media între puterile statului şi între partidele politice pentru asigurarea stabilităţii ţării, amintesc social-democraţii.
-
Traian Băsescu are "boală" pe Raed Arafat de zece ani: "Dacă eram premier îi zburam și pe el dar și pe Dan Barna!"
Traian Băsescu consideră că noua criză politică, care se suprapune peste cea sanitară și cea economică, a fost cauzată de lipsa de autoritate a premierului Florin Cîțu. Fostul președinte este de părere că și Dan Barna trebuia demis din guvern, nu doar Vlad Voiculescu, alături de Raed Arafat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ceva e putred cu gripa sezoniera si Covid-19! In ianuarie 1996 au fost mai multe cazuri de boala virala decat 25 de ani mai tarziu
- 2.Un virusolog care l-a "tradat" pe Bill Gates: "Vaccinarea actuală ar putea fi o catastrofă pentru omenire. O arma de distrugere în masă!"
- 3.Scandal sub aripa lui Nicușor Dan la Spitalul Obregia. Consilierul primarului flutură demisii și amenințări
- 4.USR PLUS a numit omul rușilor de la Gazprom la exploatarile offshore
- 5.Laura Kovesi e pe cale sa-i faca dosar european lui Lucian Isar de la BERD. Sotul Alinei Gorghiu e consilierul special si prietenul lui Florin Cîțu
- 6.DOCUMENTE OFICIALE: Toți cei decedați de COVID-19 au fost vaccinați cu Pfizer și 8157 de români "imunizati" s-au infectat cu Sars-Cov-2
- 7.Motivul pentru care Clotilde Armand a desfiintat serviciile medicale gratuite din Centrul "Caraiman"
- 8.Razboi total in Voluntari: Omul de casa al lui Pandele i-a facut plangere penala cumatrului lui Nicu Gheara
- 9.Fals în acte la Ministerul Agriculturii: Deplasare în Ungaria a unui secretar de stat, în interesul fermierilor maghiari
- 10.Studiu de caz: Din culisele insolventei sau cum sa "dai teapa aproape legal"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu